Αγορές

Wall Street: Πτωτικά μετά τα ρεκόρ

  • newsroom


Σήμερα έχει προγραμματιστεί η ιστορική ένταξη της μετοχής της Tesla στον δείκτη S&P 500 που αναμένεται να εκτινάξει τον όγκο των συναλλαγών.

Με μικρή πτώση ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street κα ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 150 μονάδες ή σε ποσοστό 0,52%. Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες κατά 0,51% ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15%. Και οι τρεις δείκτες είχαν κλέισει σε ιστορικά υψηλά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση .

Οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο που διαρκούν για μήνες φαίνεται να πλησιάζουν στην επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο ύψους 900 δισ. δολάρια.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η ιστορική ένταξη της μετοχής της Tesla στον δείκτη S&P 500 που αναμένεται να εκτινάξει τον όγκο των συναλλαγών. Με κεφαλαιοποίηση άνω των 600 δισ. δολαρίων και μετά από ράλι 700% φέτος, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία του δείκτη.

Οι δείκτες της Wall Street οδεύουν προς την καταγραφή κερδών σε επίπεδο εβδομάδας. Μέχρι και την Πέμπτη ο S&P 500 έχει καταγράψει άνοδο κατά 1,6% σημειώνοντας την τέταρτη εβδομάδα ανόδου στο διάστημα των πέντε τελευταίων εβδομάδων. Την ίδια περίοδο ο Dow Jones έχει ενισχυθεί κατά 0,9%, ενώ ο ο τεχνολογικός Nasdaq έχει καταγράψει ράλι κατά 3,1%.

Η εβδομάδα καταγράφει θετικό πρόσημο παρά την δραμστική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 885.000 καταγράφοντας το υψηλότερο  υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 808.000. Επιπλέον και οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζα της Ελλάδος: «Οπλο» ρευστότητας για τις επιχειρήσεις τα εταιρικά ομόλογα

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Μπορείς να κάνεις μήνυση στη Pfizer ή τη Moderna για τις παρενέργειες; – Τι λένε νομικοί

Goldman Sachs: Το Bitcoin δεν απειλεί τον χρυσό