Απώλειες κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street, παρά την προσπάθεια να «υπερασπιστούν» το θετικό momentum της προηγούμενης εβδομάδας, με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο του χειρότερου εξαμήνου των τελευταίων δεκαετιών.

Κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι δείκτες σημείωναν μεταβολές προσήμων, έως ότου σταθεροποιηθούν στο «κόκκινο», με συνεχείς αυξομειώσεις της διαφοράς κατά το τελευταίο μισάωρο των συναλλαγών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 61 μονάδων ή 0,19% στις 31.439 μονάδες. Ο S&P 500, ο οποίος αγωνίζεται να απομακρυνθεί από την περιοχή «bear market» σημείωσε απώλειες 0,29% στις 3.900 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,87% στις 11.506 μονάδες.

Βαρίδι στη συνεδρίαση αποτέλεσαν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, μετά την άνοδο του 10ετούς ομολόγου. Οι μετοχές των Electronic Arts και Take-Two Interactive σημείωσαν πτώση άνω του 3%. Η Best Buy υποχώρησε επίσης περισσότερο από 3%.

Η μετοχή της Etsy ήταν μία ακόμη η οποία υποχώρησε πάνω από 3% μετά από υποβάθμιση από τον Needham. Η μετοχή της Spirit Airlines υποχώρησε 7,95%.

Στους κερδισμένους ο ενεργειακός κλάδος, με τους Valero και Devon να σημειώνουν άνοδο 7%. Η Marathon Oil πρόσθεσε 4%.

Η μετοχή της BioNTech ενισχύθηκε 7,21%.

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 7,5% από τότε που εισήλθε σε περιοχή bear market τον Ιούνιο, αν και ο δείκτης παραμένει 19% κάτω από το προηγούμενο υψηλό και 18% από τότε που ξεκίνησε η χρονιά.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την προηγούμενη εβδομάδα, με τον S&P 500 να κερδίζει 6% τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί τριών διαδοχικών εβδομάδων. Ο βιομηχανικός Dow Jones, στο μεταξύ, ενισχύθηκε 5%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε συνολικά κέρδη 7%.

Το άλμα των δεικτών ακολούθησε ένα μπαράζ απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων που πυροδότησε εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο η επιβράδυνση της οικονομίας να υποχρεώσει την Federal Reserve να μετριάσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της.

Σε ανοδικό κανάλι παρέμειναν για δεύτερη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,20% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,13%.

Διαβάστε ακόμα:

Στα χέρια του επιχειρηματία Βασίλη Κάτσου η βίλα Κοντομηνά στην Ύδρα (pics)

«Κόκκινα» δάνεια: Στο top-10 της Ευρώπης για τα πιο μεγάλα deals οι ελληνικές τράπεζες

Οι κεντρικοί τραπεζίτες αποφασίζουν για να σταματήσουν τον πληθωρισμό