Αγορές

Το παγκόσμιο blackout της Facebook βυθίζει τη μετοχή της (upd)

  • newsroom


Οι μεγαλύτερες απώλειες που έχουν καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2020 - Ισχυρές απώλειες στον Nasdaq - Έπεσαν Facebook, Instagram και WhatsApp – Πρόβλημα για εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον πλανήτη (upd) - Ζούκερμπεργκ: Πόσα δισεκατομμύρια έχασε από το #facebookdown

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας με τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε με πτώση περίπου 430 μονάδες, η οποία πλέον έχει περιοριστεί ελαφρά στις 355 μονάδες ή 1,04% σε ποσοστό παρά το ράλι που πραγματοποιεί και σήμερα η μετοχή της Merck. Ο S&P 500 διεύρυνε τις αρχικές του απώλειες στο 1,4%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq είναι ο δείκτης που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις υποχωρώντας κατά 2,45%.

Το παγκόσμιο blackout της Facebook βυθίζει τις μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα, υποχωρώντας κατά 5,70%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες που έχουν καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2020. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές των Apple, Nvidia, Amazon και Microsoft, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τις αποδόσεις των ομολόγων.

Από την άλλη πλευρά η μετοχή της Tesla σημειώνει άνοδο κατά σχεδόν 2% μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας του Σαββάτου για ρεκόρ παραδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων κατά το τρίτο τρίμηνο, οι οποίες ξεπέρασαν τόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών όσο και της ίδιας της εταιρείας.

Οι μετοχές της Merck σημειώνουν άνοδο κατά 2% σήμερα μετά το εντυπωσιακό +8% που κατέγραψαν την Παρασκευή, καθώς η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το χάπι που αναπτύσσει με τη Ridgeback Biotherapeutics για τον Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50% για ασθενείς με ήπια ή μέτρια νόσηση.

Διαβάστε ακόμα:

Τρεις φοροελαφρύνσεις στο τραπέζι με τους θεσμούς

Πιο νωρίς από ποτέ οι κρατήσεις για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις – Έκπληξη ο κορυφαίος προορισμός

Έπεσαν Facebook, Instagram και WhatsApp