Ένα ξέφρενο ράλι έως 22% καταγράφει τη Δευτέρα η μετοχή της Aston Martin Lagonda στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με ορισμένους αναλυτές να κάνουν λόγο για short squeeze, δηλαδή για απότομη άνοδο η οποία αναγκάζει τους επενδυτές να κλείσουν τις short θέσεις τους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εξήγηση γι’ αυτή την αυξητική κίνηση, παρότι οι μετοχές της πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκονται σταθερά σε θετικό έδαφος τις τελευταίες ημέρες. 

Το ράλι λαμβάνει χώρα μία εβδομάδα μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη του 2022, αλλά και την εκτίμηση ότι οι παραδόσεις νέων οχημάτων θα ανεβάσουν αισθητά ρυθμούς στο β’ εξάμηνο του 2023.  

Ενδεικτικά, η διοίκηση αναμένει την πώληση τουλάχιστον 7.000 αυτοκινήτων μέσα στο τρέχον έτος, με τον στόχο για τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) να τοποθετείται στο +20%.   

Ορισμένες αναλυτές υποπτεύονται ότι ρόλο στη σημερινή ξέφρενη πορεία διαδραματίζει και η επίδοση – έκπληξη του Φερνάντο Αλόνσο, οδηγού της ομάδας Aston Martin στη Formula One, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο πρόσφατο Grand Prix του Μπαχρέιν. 

Ας σημειωθεί ότι ο τίτλος της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος βρίσκεται αισίως στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022, έχει ποσοστό σορταρίσματος 11% επί όσων μετοχών βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά.

Aston Martin Shorts Squeezed | Luxury carmaker boosted by upbeat management, Formula One success

Διαβάστε ακόμα:

Eκλογές τον Μάιο, μέτρα και διαχείριση στην (διακομματική) οργή και τα δυο deal της εβδομάδας

Πόσο κοστίζει τώρα η ενοικίαση διαμερίσματος στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας

Η Ελληνίδα που μιλά σε όλον τον κόσμο για την αρχιτεκτονική μεταμόρφωση της Αθήνας