H JPMorgan έχει συνθέσει μία ειδική μονάδα η οποία θα διαχειρίζεται τους πλουσιότερους πελάτες της και τις επενδύσεις τους.

Έχοντας δημιουργηθεί λίγο πριν την πανδημία και με επικεφαλής τον βετεράνο της εταιρείας Άντι Κόεν, η μονάδα αυτή συμπεριλαμβάνει ήδη περίπου 40 εργαζομένους στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη, και συνεργάζεται στενά με τους υπόλοιπους τομείς του κολοσσού.

Φέροντας την ονομασία «23 Wall», προσηλώνεται στη διαχείριση των περιουσιών των 700 πλουσιότερων οικογενειών του πλανήτη με συνολικό πλούτο $4,5 τρισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τον Κόεν.

«Δημιουργήσαμε την εταιρεία αυτή από το μηδέν», τόνισε ο Κόεν, προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

Οι παγκόσμιου βεληνεκούς τράπεζες προσπαθούν να προσελκύσουν ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό του νεοδημιουργηθέντος πλούτου των τελευταίων ετών. Η ιδιωτική τράπεζα της JPMorgan άνοιξε 40.000 νέους λογαριασμούς τις τελευταίες 10 εβδομάδες, ενώ πέρυσι προσέθετε περίπου έναν πελάτη με συνολικά assets αξίας $100 εκατ. ή περισσότερο κάθε μέρα. 

Η Goldman Sachs Group, από την πλευρά της έχει επίσης επεκτείνει τις τραπεζικές της υπηρεσίες και προσηλώνεται περισσότερο σε οικογενειακά γραφεία επενδύσεων, ενώ η Citigroup άνοιξε νέα γραφεία private-banking πέρυσι.

Οι κινήσεις αυτές υποδεικνύουν το πως οι μεγαλύτερες τράπεζες αντιμετωπίζουν την αυξημένη ζήτηση για συγκεκριμένες υπηρεσίες από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, επιλέγοντας τη συνεργασία με τα οικογενειακά γραφεία επενδύσεων τα οποία δεν υπόκεινται σε τόσο αυστηρούς κανονισμούς εποπτείας. 

Ο Κόεν διαχειρίζεται την 23 Wall με άλλα στελέχη της JPMorgan Global Wealth Management, ενώ είναι επικεφαλής μίας ομάδας επενδυτών και μάνατζερ οι οποίοι εδρεύουν σε δώδεκα πόλεις και έξι διαφορετικές χώρες. Αν και η μονάδα δεν έχει θέσει μίνιμουμ πλούτου, είναι ξεκάθαρο πως προσεγγίζει το πλουσιότερο 0,01% του παγκόσμιου πληθυσμού.

«Οι πελάτες μας έχουν χαρτοφυλάκια με πληθώρα διαφοροποιημένων περιουσιακών στοιχείων με αυξημένο ενδιαφέρον στις ιδιωτικές συμφωνίες», τόνισε ο Κόεν.

Η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων έχουν δημιουργήσει προβλήματα για πολλούς επενδυτές παγκοσμίως, αλλά τα μέλη των πλουσιότερων οικογενειών έχουν δει τις περιουσίες τους να γιγαντώνονται το 2023, κυρίως λόγω του ράλι των τεχνολογικών μετοχών στις ΗΠΑ το οποίο οφείλεται στον «πυρετό» ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν προσθέσει περίπου $500 δισεκατομμύρια στην προσωπική τους περιουσία φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πολλές από τις οικογένειες αυτές προσπαθούν, πια, να διοχετεύσουν τον πλούτο αυτό σε εισηγμένες και μη, εταιρείες, όπως έκαναν πρόσφατα το Duquesne Family Office του Στάνλει Ντράκενμιλερ και η Appaloosa Management του Ντέιβιντ Τέπερ. 

Σημειωτέον πως ο Κόεν έχει θητεύσει ως επικεφαλής των ιδιωτικών τραπεζών της JPMorgan στην Ασία πριν αναλάβει καθήκοντα στη νέα μονάδα. Τόνισε πως η ιδέα για τη δημιουργία της 23 Wall δημιουργήθηκε μετά από μία συζήτηση με τον CEO της εταιρείας Τζέιμι Ντίμον το 2019.

Διαβάστε ακόμη

Η Εύα Καϊλή για το Qatargate: «Παρέλυσα από τον τρόμο» – Τι είπε για τον Τζιόρτζι

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η διόρθωση, η αντίδραση της αγοράς και τα μεσαία «διαμάντια» που κάνουν ράλι έως 90%

Ποια χώρα απαγορεύει την εισαγωγή της παιδικής πούδρας Johnson & Johnson

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ