Στο τιμόνι του τμήματος πολιτικών αεροσκαφών της Airbus ο εμπορικός διευθυντής Christian Scherer, σηματοδοτώντας την επιστροφή σε μια διπλή γαλλογερμανική δομή εξουσίας που εγκατέλειψε για αρκετά χρόνια
Ο διευθύνων σύμβουλος Guillaume Faury κατείχε και τις δύο θέσεις.

Ο διαχωρισμός αποσκοπεί στο να δώσει στον Scherer την εποπτεία της πιο σημαντικής επιχείρησης της Airbus, ενώ ο Faury αποκτά περισσότερο χώρο για να επικεντρωθεί «στη στρατηγική, παγκόσμια και μετασχηματιστική ατζέντα της Airbus», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Scherer, ένας άνθρωπος της εταιρείας που έχει διανύσει διάφορες θέσεις στο εσωτερικό της, θα αναλάβει τη θέση του στις αρχές του έτους. Μεταξύ των προκλήσεών του θα είναι να διευθετήσει τις επίμονες εμπλοκές της αλυσίδας εφοδιασμού που έχουν δυσχεράνει την παραγωγή και ανάγκασαν την Airbus να υποβαθμίσει δύο φορές τους στόχους παράδοσης πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Airbus έχει δηλώσει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τους στόχους της, και η εταιρεία έχει κερδίσει ορισμένες σημαντικές εκστρατείες πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων 50 αεροσκαφών A350 που ανακοινώθηκαν χθες με την Air France-KLM.

Η νέα διοικητική δομή θυμίζει την προηγούμενη δομή υπό τον προκάτοχο του Faury, Tom Enders, ο οποίος διηύθυνε τη συνολική εταιρεία, ενώ ο Fabrice Bregier επέβλεπε το τμήμα κατασκευής αεροπλάνων. Η Airbus διαθέτει επίσης ελικόπτερα και αμυντικά περιουσιακά στοιχεία, καθένα από τα οποία έχει ειδικούς ηγέτες.

Η τοποθέτηση του Scherer στη θέση του de facto Νο 2 αποκαθιστά την εθνική ισορροπία μεταξύ της γαλλικής και της γερμανικής εκπροσώπησης σε θέσεις κλειδιά της διοίκησης. Μια τέτοια ισορροπία φυλασσόταν επί μακρόν, καθώς οι δύο εθνικοί μέτοχοι προσπαθούσαν να διασφαλίσουν ότι οι φωνές τους εκπροσωπούνταν.

Η Airbus δεν είπε αν ο Scherer θα διατηρήσει τη θέση του ως επικεφαλής των πωλήσεων ή αν η μετακίνησή του θα απαιτήσει τον διορισμό νέου εμπορικού διευθυντή.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Με τα ηλεκτρονικά μάτια του ΓΕΜΗ βλέπει κάθε «περίεργη» μεταβολή σε επιχειρήσεις

«Συναγερμός» για τηλεφωνικές απάτες με τεχνητή νοημοσύνη – Μεγάλη προσοχή συστήνουν οι ειδικοί (πίνακες)

Έκρηξη κερδοφορίας και εσόδων το 2022 για τη REDEX

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ