Για δεύτερη φορά μέσα στο 2022 επιλέγει να αυξήσει τις τιμές πώλησης η Rolex SA, η οποία επιχειρεί να ενσωματώσει τις τελευταίες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.  

Γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι ανατιμήσεις αφορούν αποκλειστικά τις αγορές της Ευρώπης, με τις τιμές να αυξάνονται κατά περίπου 5%. 

Αντίστοιχου εύρους αύξηση είχε επιβληθεί και τον Σεπτέμβριο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να αφομοιωθεί η βουτιά στην αξία της στερλίνας.  

«Από την αρχή του μήνα, υπάρχει μια ευθυγράμμισε των τιμών στην Ευρωζώνη λόγω των μεταπτώσεων στο νόμισμα» επιβεβαίωσε η ελβετική εταιρεία, σε γραπτή ανακοίνωσή της.  

Αυτήν τη στιγμή, για παράδειγμα, το φθηνότερο μοντέλο του Rolex Daytona αξίζει 14.600 ευρώ -μια τιμή αυξημένη κατά 5,04% σε σχέση με τον Ιανουάριο (13.900 ευρώ).  

Πρόκειται, όπως προαναφέρθηκε, για το δεύτερο κύμα ανατιμήσεων στην Ευρώπη μέσα στο 2022, καθώς τον Ιανουάριο είχε προηγηθεί μια αύξηση των τιμών από 3,5% έως και 10%.  

Ας σημειωθεί ότι η αξία του ευρώ υποχωρεί αισθητά μέσα στο έτος (-16%), καθώς εξαιτίας των ανησυχιών για ύφεση στην Ευρωζώνη, της ιστορικής εκτόξευσης του πληθωρισμού (10,7% τον Σεπτέμβριο), αλλά και των διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίων στις ΗΠΑ (3,75% – 4%), οι επενδυτές στρέφονται μαζικά προς το αμερικανικό νόμισμα.  

Η Rolex αποτελεί το πλέον δημοφιλές brand πολυτελών ρολογιών, με το μερίδιο αγορά να κυμαίνεται στο 29% και τις ετήσιες πωλήσεις να καθορίζονται σε 7,9 δισ. δολάρια. Φέτος, η παραγωγή έχει ήδη φθάσει το 1 εκατ. ρολόγια, δίχως όμως να καταφέρνει να καλύψει την υψηλή ζήτηση. 

Αποτέλεσμα αυτής της ανισορροπίας είναι η εκτόξευση των τιμών των μεταχειρισμένων Rolex στις δευτερογενείς αγορές, με αρκετούς να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από τη μεταπωλητική αξία των ρολογιών τους.  

Διαβάστε επίσης

O Έλον Μασκ έσπασε τη σιωπή του: Αυτό είναι το πρώτο του memo στους… απολυμένους του Twitter

Το… σχέδιο Τραμπ (αλά γκρέκα), η επίσκεψη της JP Morgan στα ΕΛΠΕ, ο δεύτερος γύρος της Ελευθεροτυπίας και το greek sale για πλούσιους φιλότεχνους

Μια εμπειρία στο αγρόκτημα-παράδεισο στο πιο όμορφο μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης