Ανοιχτή πρόσκληση στους χιλιάδες απολυμένους των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως του Twitter και της Meta Platforms (Facebook) απευθύνει η Jaguar Land Rover, η οποία φιλοδοξεί να «γεμίσει» με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί τις εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας.   

Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανήκει στον ινδικό όμιλο Tata, επιθυμεί να προσλάβει 800 νέους εργαζόμενους σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ινδία, Κίνα και Ουγγαρία. Οι θέσεις εργασίας αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, την τεχνητή νοημοσύνη, την ηλεκτροκίνηση, το λογισμικό cloud, τη διαχείριση δεδομένων και τη μηχανική.  

Και ποιοι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι; Μα φυσικά, όσοι πρόσφατα απολύθηκαν από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, οι οποίες αναγκάστηκαν να βάλουν «μαχαίρι» στις δαπάνες, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών (αυξημένο κόστος δανεισμού, επιβράδυνση κερδών κ.α.) 

Για παράδειγμα, η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta Platforms, περιέκοψε 11.000 θέσεις εργασίας, ενώ το Twitter -υπό τη νέα ηγεσία του Έλον Μασκ– έχει προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις ή «αναγκαστικές» αποχωρήσεις.  

Η Jaguar επιβεβαίωσε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα, προκειμένου να αναπτύξουν και να «χτίσουν» την επόμενη γενιά οχημάτων της premium αυτοκινητοβιομηχανίας.  

Διαβάστε επίσης

Τα τρία ραντεβού του Nolita, το «Do svidaniya» της Γκρίσιν και το dark της Leroy Merlin

Όλα στο σφυρί: από βίλες και ξενοδοχεία μέχρι πλοία, μετοχές και… εξοπλισμός κομμωτηρίου

Με ποιους νέους τρόπους και πού τρώμε καλύτερα το ελληνικό ψάρι σήμερα