Μια ατέλειωτη ταλαιπωρία αναμένεται να ζήσουν οι πολίτες σε Παρίσι και Λονδίνο που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στην προσπάθειά τους να πάνε στις δουλειές τους.

Ειδικότερα όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, οι εργαζόμενοι των μέσων μεταφοράς θα προχωρήσουν σε απεργία και κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος διαβίωσης εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Έτσι, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, την Πέμπτη θα υπάρξει πλήρη διακοπή στα δρομολόγια του Μετρό σε πέντε από τις 16 γραμμές, όπως και στον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα λεωφορεία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας μεταφορών RATP. Ακόμη, η RATP συμβούλευσε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με εξ΄αποστάσεως εργασία, να το πράξουν.

Απεργιακό «κομφούζιο» και στο Λονδίνο

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου θα προχωρήσουν σε απεργία επίσης την Πέμπτη (10/11) μετά την αποτυχία έυρεσης κοινής  γραμμής πλεύσης στις συνομιλιες με τη ρυθμιστική αρχή μεταφορών.

Η Transport for London είπε ότι η διακοπή, λόγω διαφωνίας για τις θέσεις εργασίας και τις συντάξεις, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το πρωί της Παρασκευής και συνέστησε στους  Λονδρέζους να αποφύγουν τη χρήση του Μετρό.

Η απεργία της Πέμπτης, είναι μια τελευταία προσπάθεια για σε μια σειρά διαδηλώσεων για υψηλότερους μισθούς.

Στη Γαλλία, οι απεργίες των εργαζομένωνστα διυλιστήρια τον προηγούμενο μήνα διέκοψαν τη διανομή καυσίμων  προκαλώντας φοβερές ελλείψεις σε πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Παρίσι τον Οκτώβριο, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις.

Οι Λονδρέζοι, εν τω μεταξύ, μετρούν μήνες απεργιών καθώς οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στον πληθωρισμό. Οι προγραμματισμένες απολύσεις αυτής της εβδομάδας στο προσωπικό των τρένων ματαιώθηκαν, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες, ωστόσο η απεργία του Μετρό συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

Προσοχή στους τοίχους… έχουν αυτιά, οι φρυκτωρίες και το Καστέλι, ο πικρός καφές των Μαρινόπουλων και οι μάντεις της ΔΕΗ 

Πλειστηριασμοί: Ένα ακίνητο-φιλέτο στην Πλάκα αναζητεί την «επόμενη μέρα» (pics)

HSBC: «Ποντάρει» σε Eurobank και Πειραιώς – Τι αλλάζει στις τιμές στόχους στις 4 ελληνικές τράπεζες (γραφήματα)