Η Apple Inc. ανακοίνωσε αύξηση 21% στις αποστολές PC το δεύτερο τρίμηνο, το μεγαλύτερο άλμα μεταξύ των παγκόσμιων κατασκευαστών Η/Υ αποτέλεσμα της ανάκαμψης του κλάδου για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι παγκόσμιες αποστολές PC και laptop αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με πέρυσι την περίοδο που έληξε τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση της IDC, εταιρείας ερευνών του κλάδου. Η Apple και η Acer Inc., η οποία σημείωσε άλμα περίπου 14% είχαν την μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών. “Δύο συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία της αγοράς γύρω από τους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης και έναν λιγότερο σέξι αλλά αναμφισβήτητα πιο σημαντικό εμπορικό κύκλο ανανέωσης, φαίνεται να είναι αυτό που χρειαζόταν η αγορά των PC”, έγραψε ο Ράιαν Ριθ, αντιπρόεδρος ομάδας της IDC.

Η βιομηχανία PC γνώρισε ιστορική πτώση τα τελευταία χρόνια, αφού οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία αγόρασαν νέους Η/Υ ατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020 και το 2021 και στη συνέχεια καθυστέρησαν να τα αντικαταστήσουν. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας κύκλος νέων αγορών, έγραψε ο Αμίτ Νταριανάνι αναλυτής της Evercore ISI. Οι κατασκευαστές υπολογιστών προωθούν πλέον τα AI PCs, έναν νέο τύπο συσκευής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εκτελεί εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς συμβάλλει στην τροφοδότηση ενός νέου κύματος αναβαθμίσεων. Η IDC έχει δηλώσει ότι μόνο το 3% περίπου των PCs που θα διατεθούν φέτος θα είναι βελτιστοποιημένα για τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ακόμη 

Αλέξανδρος Μάνος: Τα νέα ρεκόρ επιδόσεων της Netcompany Intrasoft, το ανεκτέλεστο του 1 δισ. και το πενταετές πλάνο

Το μεγάλο στοίχημα των τραπεζών – Κρίσιμο ραντεβού με τον SSM

Η λέσχη Bilderberg έγινε 70 ετών – Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι Ελληνες που έχουν δώσει το «παρών»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ