Τo Βitcoin σημείωσε άλμα πάνω από τα 38.000 δολάρια την Τρίτη, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να είναι πιο κοντά στη μείωση του κόστους δανεισμού αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κέρδισε έως και 3,2% στα 38.218 δολάρια.  Υπενθυμίζουμε ότι το Bitcoin έφτασε σε υψηλό 18 μηνών στα 38.422 δολάρια την Παρασκευή. Σε γενικές γραμμές τα χαμηλότερα επιτόκια αυξάνουν την «όρεξη» των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ψηφιακά tokens.

Νωρίτερα ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Γουόλερ σε δηλώσεις του στο American Enterprise Institute στην Ουάσινγκτον, τόνισε ότι είναι «ολοένα και πιο σίγουρος ότι η πολιτική είναι σήμερα σε καλή θέση για να επιβραδύνει την οικονομία και να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%». «Εάν δούμε ότι ο αποπληθωρισμός θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμη, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια μόνο και μόνο επειδή ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος».

Εξάλλου, μέλημα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι να διατηρήσουν τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο «Ηρακλής ΙΙΙ» για μείωση των NPL’s

Το βρετανικό φιάσκο: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα τη ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ

Τράπεζες: Πέρασαν από την πιο αυστηρή άσκηση ανθεκτικότητας, αλλά «είδαν» τις καταθέσεις τους να μειώνονται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ