«Ασθμαίνοντας» προσπαθεί να ανακάμψει η αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς το Bitcoin οδεύει προς τη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν κατέρρευσε το άλλοτε κραταιό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, FTX.

Το Bitcoin ξεκίνησε τον Μάιο «φλερτάροντας» με τα 30.000 δολάρια, αλλά αναμένεται να ολοκληρώσει τον μήνα κοντά στα 27.200 δολάρια.

Η πτώση αυτή είναι η πρώτη που καταγράφεται από την αρχή του έτους, καθώς τους τελευταίους μήνες η αγορά κρυπτονομισμάτων προσπαθεί να «γυρίσει σελίδα» από τις αλλεπάλληλες κρίσεις του 2022. Βέβαια, το Bitcoin συγκεκριμένα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τον Ιανουάριο, οπότε είχε αποτίμηση περίπου 16.500 δολαρίων.

Τον Μάιο συνεχίστηκε μεν η ανάκαμψη, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, διότι οι επενδυτές κρατούσαν ελαφρώς επιφυλακτική στάση ενόψει της επίτευξης συμφωνίας για την αύξηση του αμερικανικού χρέους, αλλά ήταν και συγκρατημένα αισιόδοξοι για το σενάριο επιβράδυνσης στην αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Χθες, πάντως, ενόσω επικρατούσε γενικευμένη ευφορία στην αγορά, η όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου ανετράπη, καθώς η Loretta J. Mester, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fed, δήλωσε: «δεν βλέπω κάποιον πειστικό λόγο για παύση των επιτοκιακών αυξήσεων».

Η δήλωση αυτή πυροδότησε selloff στα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο, συμπεριλαμβανομένων βέβαια των κρυπτονομισμάτων. Ως αποτέλεσμα, η αποτίμηση της αγοράς το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει υποχωρήσει κατά 1,83% στο 1,14 τρισ. δολάρια. Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, ο συνολικός όγκος κρυπτονομισμάτων που διακινήθηκε την τελευταία ημέρα στη διεθνή αγορά αποτιμάται στα 35 δισ. δολάρια, με αύξηση 27,13%.

Στο μεταξύ, το Bitcoin καταγράφει πτώση της τάξης του 2,5% στα 27.141 δολάρια. Το Ethereum επίσης καταγράφει πτώση άνω του 1,9% αυτή την ώρα, όπως και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα σαν το Binance Coin (1,8%), το Solana (0,8%) και το Avalache (3,24%).

Διαβάστε ακόμη

«Σαρώνουν» οι συναλλαγές με κάρτες – Έως €10 οι μισές πληρωμές με πλαστικό χρήμα

Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους φόρους (μη, τζιζ), οι… προλήψεις του Μητσοτάκη, ο Γρύλλος παίρνει πλοία της Attica Group και η μάχη της ακτοπλοΐας

Νέες εξαγορές χωρίς βιασύνη για την Ideal Holdings – «Άνοιγμα» σε Μ.Ανατολή, θυγατρική σε Μπαχρέιν (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ