Νέα σελίδα προσπαθεί να γυρίσει ο πλανήτης, με προεξάρχουσα τη Δύση, καθώς ήδη τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα αίρονται, με τους πολίτες ανά τον κόσμο να επιστρέφουν στην πολυπόθητη κανονικότητα. Με αφορμή το άνοιγμα των εθνικών οικονομιών ανά τον κόσμο, το πρακτορείο Bloomberg σπεύδει να αναθεωρήσει την καθιερωμένη λίστα των καλύτερων και χειρότερων χωρών, όπου θα μπορούσε να διαμένει κάποιος τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Η διαμόρφωση της συγκεκριμένης λίστας περιλαμβάνει μια σειρά παραμέτρων, όπως οι προοπτικές της οικονομίας ύστερα από την άρση των lockdown, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, η αυστηρότητα των περιοριστικών μέτρων κ.α.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας «φιγουράρουν» οι ΗΠΑ, οι οποίες συγκεντρώνουν 76 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του Bloomberg. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία (73,7 βαθμούς) και στην τρίτη η Ελβετία (72,9 βαθμούς).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής:

  1.  Ισραήλ
  2. Γαλλία
  3. Ισπανία
  4. Αυστραλία
  5. Κίνα (ηπειρωτική)
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Νότια Κορέα

Όμως, σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Η χώρα μας, κατατάσσεται στην 19η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 68,8 βαθμούς -την υψηλότερη από την έναρξη της καταγραφής των σχετικών στοιχείων του Bloomberg.

Αναφορικά με τις χειρότερες χώρες, όπου θα μπορούσε να ζει κάποιος, η Αργεντινή «φιγουράρει» στην τελευταία θέση, με μόλις 37 βαθμούς. Ακολουθούν οι Φιλιππίνες (45,3), η Μαλαισία (46,6%) και η Ινδία (47,7) -δηλαδή χώρες, οι οποίες συνεχίζουν να δίνουν άνιση «μάχη» με την πανδημία.

Τέλος, τα άνω αποτελέσματα της συνολικής λίστας του αμερικανικού πρακτορείου διαμορφώνονται ύστερα από εξέταση των στοιχείων διαβίωσης εν μέσω πανδημίας σε 53 διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα ανοίξει η «κάνουλα» της χρηματοδότησης στις ΜμΕ – Έκτακτο τετ α τετ Σταϊκούρα με τραπεζίτες

Alpha Bank: Ποιοι έσπευσαν να καλύψουν το βιβλίο προσφορών – Την Τετάρτη η επίσημη τοποθέτηση του ΤΧΣ

Bloomberg για Intralot: Συμφωνία-ανάσα με τους ομολογιούχους για αναδιάρθρωση χρέους