Να σταθμεύσουν τα οχήματά τους καλεί η BMW 90.000 οδηγούς, στο πλαίσιο της ανάκλησης αυτοκινήτων με αερόσακους Takata, τα οποία έχουν ελαττωματικό εξοπλισμό.

Όπως έχει διαπιστωθεί, οι αερόσακοι Takata μπορεί να εκραγούν εάν ενεργοποιηθούν μετά από μακροχρόνια έκθεση σε υψηλή ζέστη και υγρασία. Τουλάχιστον 25 θάνατοι και περισσότεροι από 400 τραυματισμοί στις ΗΠΑ έχουν συνδεθεί με το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να οδηγηθούν στη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία των ΗΠΑ. Συνολικά, επηρεάζοντας περίπου 34 μάρκες αυτοκινήτων.

Μετά τις Honda, Ford και άλλες, και η BMW εκδίδει οδηγία προς τους οδηγούς να σταθμεύσουν τα οχήματά τους, έως ότου γίνει η αντικατάσταση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, από την ανάκληση επηρεάζονται τρεις σειρές μοντέλων BMW με αερόσακους οδηγού από την Takata: η BMW Series 3 (E46) 2000-2006, συμπεριλαμβανομένης της M3, η Series 5 2000-2003 (E39) συμπεριλαμβανομένης της M5, και η 2000-2004 X5s (E53). Η ανάκληση καλύπτει επίσης τα μοντέλα BMW της Series 1, X1, X3, X5 και X6 που κατασκευάστηκαν σε ορισμένα χρόνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να ελέγξουν εάν τα οχήματά τους πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν επισκευή.

Οι έρευνες για ζητήματα με τους ιαπωνικούς αερόσακους ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η εταιρεία ομολόγησε την ενοχή της και συμφώνησε να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ποινές το 2017, με 850 εκατομμύρια δολάρια να προορίζονται για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Takata κήρυξε πτώχευση την ίδια χρονιά και οι ανακλήσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμα 

Ο Ζουράρις και η «Αηδονοπούλου», τα τρία deals που ζορίσανε και το ένα που τελειώνει, το ματς Τσάκου-Μυστακίδη 

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Νέες επενδύσεις 20 εκατ. με φόντο την «ελληνική» Carlsberg και «πρόβα» για τα οινοπνευματώδη 

TUI: Βλέπει φέτος ισχυρή ζήτηση για τα ελληνικά νησιά, πάνω από το 2019 – Οι top προορισμοί 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ