Στον χώρο του γερμανικού ποδοσφαίρου εισέρχεται η αμερικανική 777 Partners LLC, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Χέρτα Βερολίνου. 

Το fund έχει συμφωνήσει να αποκτήσει το 64,7% των μετοχών της ομάδας της πρωτεύουσας, αγοράζοντας το ποσοστό της Tennor Holding, η οποία ανήκει στον Γερμανό επιχειρηματία Λαρς Βίντχορστ.  

Εφόσον το deal ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά γερμανικής ομάδας από ξένη εταιρεία στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου.  

Ταυτόχρονα, θα συνιστά ακόμη ένα παράδειγμα της αυξανόμενης επενδυτικής τάσης στον χώρο του δημοφιλέστερου αθλήματος.  

Κι αυτό, παρά το αυστηρό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γερμανίας, το οποίο δίνει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου -το περίφημο 50% + 1 μετοχή– στους ίδιους τους οπαδούς. Φυσικά, όμως, ακόμη και εκεί, υπάρχουν παραθυράκια και εξαιρέσεις, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές.  

Ιδίως οι Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από τη δυναμική ανάπτυξη και τη σχετικά χαμηλές αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών συλλόγων.  

Το 777, το οποίο εδρεύει στο Μαϊάμι και διοικείται από τους Στίβεν Πάσκο – Τζος Γάντερ, συγκαταλέγεται στις εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη παρουσία στη Γηραιά Ήπειρο, έχοντας μερίδιο μετοχών στην ισπανική Σεβίλλη, στη γαλλική Red Star, αλλά και στη βελγική Σταντάρ Λιέγης. 

Η Χέρτα, αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Μπουντεσλίγκα, ακριβώς μία θέση άνω της ζώνης του υποβιβασμού. 

Ο Βίντχορστ είχε πληρώσει 375 εκατ. ευρώ για το μερίδιο μετοχών που κατείχε στη Χέρτα. Όμως, ουδέποτε έγινε αποδεκτός από τους φιλάθλους. Η σχέση με τη βάση της ομάδας, «χάλασε» κυρίως εξαιτίας των καταγγελιών ότι είχε προσλάβει έναν Ισραηλινό κατάσκοπο, προκειμένου να «πετάξει» εκτός ομάδας τον πρώην πρόεδρο. 

Η εξαγορά από το 777 υπόκειται στην έγκριση τόσο του διοικητικού συμβουλίου της Χέρτα, όσο και της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος DFL. 

Διαβάστε επίσης

Το πόρισμα Βουρλιώτη, η εκεχειρία των καναλαρχών, ό,τι (δεν) πωλείται είναι χρυσός, τα μαχαίρια Cosmote – NOVA για τη Euroleague 

«Κοσμογονία» αλλαγών στις ηγεσίες των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων της χώρας

Zermatt: 10 εμπειρίες στον πιο όμορφο χιονοδρομικό προορισμό της Ευρώπης