Ο χρυσός διατήρησε τα κέρδη των δυο προηγούμενων ημερών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για μια μια αρχική μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, αφού ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ δήλωσε στο Κογκρέσο ότι πιστεύει ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματευόταν πάνω από τα 2.370 δολάρια μετά από κέρδη 0,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς ο Πάουελ ολοκλήρωσε την δεύτερη ημέρα καταθέσεων στην Ουάσινγκτον, όπου δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται πληθωρισμό κάτω από το 2% πριν από τη μείωση. Οι διαπραγματευτές των swaps βλέπουν τώρα δύο μειώσεις το 2024, δίνοντας ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο καθώς δεν πληρώνει τόκους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί κατά 15% φέτος, υποβοηθούμενος από τις αγορές των κεντρικών τραπεζών, τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και τις προσδοκίες των επενδυτών ότι σύντομα θα υπάρξει στροφή προς μια πιο εύκολη νομισματική πολιτική. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα την Πέμπτη -με την ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή που αναμένεται να δείξει μικρότερη αύξηση 0,1% τον Ιούνιο- θα μπορούσε να ενισχύσει την υπόθεση για μια μείωση του Σεπτεμβρίου.

Ο χρυσός spot σημείωνε άνοδο 0,1% στα 2.373,35 δολάρια ανά ουγγιά στις 8:53 π.μ. στη Σιγκαπούρη, ενώ ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index παρέμεινε αμετάβλητος. Το ασήμι ανέβηκε προς τα 31 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο παρέμειναν αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Έκρηξη στις τιμές χονδρεμπορικής με άλμα 60% των τιμών

Νέο επίδομα ανεργίας: Ποιοι άνεργοι θα λάβουν έως 810 ευρώ

Neil Patel: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απογειώνει τις πωλήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ