Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Credit Agricole για το τρίτο τρίμηνο, καθώς η τράπεζα από τα υψηλότερα επιτόκια στην Ιταλία και οι traders της υπεραπέδωσαν έναντι των ανταγωνιστών της.

Τα έσοδα της τράπεζας με έδρα το Παρίσι αυξήθηκαν κατά 19% και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 33%, αμφότερα πάνω από τις εκτιμήσεις. Οι αυξήσεις προήλθαν από τα έσοδα από τον δανεισμό στην Ιταλία και ένα άλμα 26% στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος που ανακοίνωσε η τράπεζα, κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου όπου άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες είδαν απότομες μειώσεις.

Ενώ η αγορά και η πώληση τίτλων σταθερού εισοδήματος αντιπροσωπεύει μικρότερο μερίδιο των εσόδων από ό,τι σε πολλές τράπεζες του είδους της, η Credit Agricole επωφελήθηκε φέτος, καθώς οι traders της αντιστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην επιβράδυνση που παρατηρήθηκε σε όλη τη Wall Street. Αυτό και οι προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου Φιλίπ Μπρασάκ να αυξήσει το αποτύπωμα στην ευαίσθητη στα επιτόκια ιταλική αγορά κατά την τελευταία δεκαετία, για παράδειγμα με την εξαγορά της Credito Valtellinese SpA, θωρακίζουν την τράπεζα, ενώ οι ανταγωνιστές όπως η Societe Generale SA εξακολουθούν να δυσκολεύονται.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Χαβιέ Μουσκά απέδωσε τις εμπορικές επιδόσεις στην εστίαση της Credit Agricole στις λύσεις για τους πελάτες και όχι στα προϊόντα ροής, τα οποία επιβραδύνθηκαν το τελευταίο διάστημα, καθώς και στην πρόοδο σε τομείς όπως οι εκδόσεις ομολόγων σε δολάρια.

Η SocGen κατέγραψε πτώση 5% στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος το περασμένο τρίμηνο και η BNP Paribas SA είδε τα έσοδα από τη δραστηριότητα αυτή να μειώνονται κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Και οι δύο ανέφεραν επίσης μειωμένα έσοδα από τη χορήγηση δανείων στην εγχώρια αγορά τους, καθώς οι τοπικοί κανόνες για τα ενυπόθηκα δάνεια και τα υψηλότερα επιτόκια για τις ρυθμιζόμενες αποταμιεύσεις συνεχίζουν να περιορίζουν την ικανότητα των τραπεζών να μεταφέρουν τα υψηλότερα επιτόκια στους πελάτες τους. Στη SocGen, οι λανθασμένες αντισταθμίσεις επιτοκίων επιδείνωσαν την κατάσταση.

Η γαλλική μονάδα λιανικής της Credit Agricole είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 6%, καθώς τα καθαρά περιθώρια επιτοκίου σταθεροποιήθηκαν. Η διεθνής λιανική τραπεζική σημείωσε άλμα 27% στα έσοδα, καθώς συνέχισε να επωφελείται από τα υψηλότερα επιτόκια και περιθώρια κέρδους σε χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία και η Αίγυπτος.

Διαβάστε ακόμη

Στην τελική ευθεία δύο σημαντικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό

Karya: Ποια είναι η start up από την Ινδία με την οποία συνεργάζονται Microsoft και Google

Κέρδη – έκπληξη για την Commerzbank – Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών €600 εκατ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ