Ο Kούσαλ Tσόκσι και η σύζυγός του Άλακ Βάζα, δύο πρώην αντιπρόεδροι στην Goldman Sachs, μία μέρα, έλαβαν την απόφαση να εγκαταλείψουν τον τραπεζικό τομέα και να ιδρύσουν την δική τους εταιρεία με … σοκολάτες. 

Η Elements Truffles με έδρα το Τζέρσεϋ είναι μια νεοφυής επιχείρηση με γλυκά τα οποία παρασκευάζονται με βάση μία συγκεκριμένη ινδική πρακτική σύμφωνα με την οποία, συστατικά όπως ο κουρκουμάς διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Ο Τσόκσι και η Βάζα ίδρυσαν την Elements το 2016. «Ήμουν στη Wall Street αρκετό καιρό – περίπου 10 χρόνια – και συνειδητοποίησα ότι αυτός ήταν ένας τρόπος ζωής που δεν μου ταίριαζε», αναφέρει η Βάζα. Σαν χόμπι, η πρώην εργαζόμενη της Goldman Sachs είχε αρχίσει να φτιάχνει τα δικά της γλυκίσματα και τα Σαββατοκύριακα θα τα πουλούσε στο Financier, το ζαχαροπλαστείο που βρισκόταν απέναντι από τα πρώην κεντρικά γραφεία της Goldman Sachs στην Broad Street.

Εάν τα γλυκά της δεν πουλούσαν, η Βάζα ήξερε ότι θα επέστρεφε στη Wall Street. Αλλά οι σοκολάτες της εξαντλήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια, το ζευγάρι αποφάσισε να πουλήσει τα προϊόντα του σε μέρη όπως το Chelsea Market Baskets στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Την ίδια χρονιά, επέκτειναν τις δραστηριότητές τους και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτή τη στιγμή, τα προϊόντα της Elements πωλούνται σε περισσότερα από 2.000 καταστήματα.

Το ζευγάρι πουλά μια σειρά από υπέροχες συσκευασμένες σοκολάτες και μπάρες κατασκευασμένες χωρίς ζάχαρη ή σόγια. Οι τιμές των προϊόντων τους ξεκινούν από 7 δολάρια. Η Elements είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση ήδη, από το δεύτερο έτος λειτουργίας της, με μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους επί του παρόντος στο 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg μάλιστα, το 1/4 των κερδών τους δωρίζεται για τη διδασκαλία μη προνομιούχων παιδιών στην Ινδία.

 

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται ένεση ρευστότητας 2+3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Pacha Group: Από την Ιμπιζα στη Μύκονο με τρία projects (pic)

Πώς θα πάρετε επιχορήγηση (μη επιστρεπτέα) για να αναβαθμίσετε τις ψηφιακές υποδομές σας