«Συνολικά» περίπου 1,4 τρισ. δολάρια από την αρχή του 2022, έχασαν οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο από τα οποία τα 206 δισ. δολάρια… χάθηκαν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές αγορές υποχωρούν υπό το βάρος των αυξημένων επιτοκίων και το άγχος που προκαλεί ο πληθωρισμός.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αντίθεση με το 2021, όταν οι αγορές «εκτόξευσαν» τις περιουσίες των πλουσιότερων του κόσμου κατά 8%, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης πλούτου «Capgemini World Wealth» που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Οι μεγαλύτεροι «χαμένοι»

Πέντε από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έχασαν συνολικά περισσότερα από 345 δισ. δολάρια από την αρχή της χρονιάς.

Και όμως, παρά τις μεγάλες απώλειες, η έκθεση Capgemini δείχνει πόσο επωφέλησαν την οικονομική ελίτ, η πανδημία του κορωνοϊού και η οικονομική πολιτική, καθώς και τα σημεία που συγκεντρώνεται ο πλούτος.

Οι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα και Γερμανία παραμένουν οι χώρες στην κορυφή της λίστας με τις χώρες μόνιμης κατοικίας των πλουσότερων ανθρώπων του κόσμου, καθώς συγκεντρώνουν περίπου το 64% των προσώπων με τις μεγαλύτερες περιουσίες.

Διαβάστε ακόμη:

Μπλε Κέδρος: Πρεμιέρα στο ταμπλό του ΧΑ με τιμή έναρξης 2,25 ευρώ

Fuel pass: «Συνταγή» diesel με αύξηση του ποσού της επιδότησης

Ακίνητα: Γιατί δεν… τραβάει η εθελοντική εκποίηση – Λένε «όχι» οι δανειολήπτες