Ο Έλον Μασκ μόλις κατάφερε να σπάσει ένα νέο ρεκόρ. Η μετοχή της αυτοκρατορίας του, Tesla, μέσα σε μόλις 24 ώρες εκτοξεύτηκε στο +20%. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος που σημειώνει η μετοχή της εταιρείας σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο δισεκατομμυριούχος κατάφερε λοιπόν, μέσα σε μία μόλις ημέρα να αυξήσει την περιουσία του, κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια μειώνοντας με τον τρόπο αυτό, αισθητά τη ψαλίδα με τον ανταγωνιστή του και νούμερο 1 πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος. Αλλά και όσοι βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των κερδισμένων της συνεδρίασης της Τρίτης – όλοι προερχόμενοι από τον τεχνολογικό κλάδο – κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά από τρεις εβδομάδες πτώσης που οδήγησε το δείκτη Nasdaq 100 σε απώλειες 11% από το υψηλό του, οι αμερικανικές μετοχές του κλάδου τεχνολογίας κατέγραψαν ένα θεαματικό ράλι την Τρίτη, με σχεδόν όλους τους τίτλους του δείκτη να ενισχύονται σημαντικά. Η άνοδος της Amazon απέφερε συνολικά κέρδη ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ιδρυτή της, Τζεφ Μπέζος, αυξάνοντας έτσι την καθαρή του αξία στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μασκ και Μπέζος εξακολουθούν να δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την πρώτη θέση καθώς εναλλάσσονται στην κορυφή του δείκτη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από τότε που ο ιδρυτής της Tesla βρέθηκε στην πρώτη θέση τον Ιανουάριο, όταν και η περιουσία του ανήλθε στα 210 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα ο μεγιστάνας της Amazon κατάφερε και πάλι να κλέψει τον τίτλο από τα χέρια του Μασκ, όταν η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκανε βουτιά 36%. Έπειτα, όμως, από το σημερινό ρεκόρ η απόσταση ανάμεσα στους δύο επιχειρηματίες υπολογίζεται σε λιγότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, η Tesla επωφελήθηκε τόσο από τα λεγόμενα του αναλυτή της New Street Research, Πιέρ Φερράγκου, ο οποίος προέτρεψε τους επενδυτές να προτιμήσουν την Tesla, όσο και από το ράλι που σημείωσε το Bitcoin. Όσον αφορά, τώρα, στα κέρδη του Κόλιν Χουάνγκ, ιδιοκτήτη της κινέζικης διαδικτυακής πλατφόρμας αγορών, Pinduoduo, διαμορφώθηκαν στα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τα νέα όμως, δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά για το βασιλιά του εμφιαλωμένου νερού της Κίνας, Τζονγκ Σανσάν, ο οποίος κατέγραψε σημαντική πτώση. Τον Δεκέμβριο, ο Σανσάν, εκθρόνισε τον Ινδό Μουκές Αμπάνι και αναδείχθηκε έτσι, ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασίας, ενώ τον Ιανουάριο η περιουσία του ξεπέρασε ακόμη και αυτή του Γουόερν Μπάφετ. Βρέθηκε τότε, στην 6η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη:

Σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αγοράζει η Μαριάννα Λάτση

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Σταϊκούρας: Εντός ημερών η Επιστρεπτέα 7 – Εξετάζονται μηδενικά ενοίκια και τον Απρίλιο