Αντιμέτωπη με αγωγή βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία γυαλιών στον κόσμο, η EssilorLuxottica, των brands  Ray-Ban και Oakley καθώς φέρεται να έχει συστήσει καρτέλ με τους ανταγωνιστές της, προκειμένου να διογκώσει τις τιμές έως και 1.000%.

Η εταιρεία EssilorLuxottica SA, με έδρα το Παρίσι, η μεγαλύτερη εταιρεία οπτικών ειδών στον κόσμο, είναι ο “υποκινητής και ο κύριος εκτελεστής” του καρτέλ στην αγορά των ΗΠΑ, διαμορφώνοντας παράνομες συμφωνίες με τις εταιρείες Frames for America Inc. και For Eyes Optical Co., μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την καταγγελία κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τους καταναλωτές που κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο ως προτεινόμενη συλλογική αγωγή.

Η καταγγελία ισχυρίζεται επίσης ότι η θυγατρική της EssilorLuxottica για παροχές όρασης, η EyeMed, έχει συνάψει αντιανταγωνιστικές συμφωνίες με χιλιάδες παρόχους υπηρεσιών οφθαλμολογικών υπηρεσιών για να “διοχετεύσει εκατομμύρια καταναλωτές στην αγορά υπερτιμολογημένων γυαλιών του ομίλου”. Οι καταναλωτές ισχυρίζονται ότι η παράνομη συμπαιγνία αποκρύφθηκε από μια συμφωνία μεταξύ των εταιρειών για να μην δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμφωνιών τους.

Περίπου 20 ακόμα κατασκευαστές γυαλιών πολυτελείας αναφέρονται ως κατηγορούμενοι στη αγωγή.

Διαβάστε ακόμη

Ο κύριος Prada στις ελληνικές θάλασσες – Η άφιξη με lear jet, οι «αψιμαχίες» στο νερό και το custom made σκάφος (pics + vid)

Η ιστορία πίσω από τη νέα κατοικία που θυμίζει μικροσκοπικό χωριό σε ένα μαγευτικό σημείο της Σύρου

Πού πάει για διακοπές η πλούσια ελίτ του 1% – Και η Ελλάδα στους top προορισμούς (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ