Η Vice Media κατέθεσε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, επισφραγίζοντας μια ταραχώδη περίοδο λίγων μηνών για την εταιρεία που το 2017 η αξία της υπολογιζόταν σε 5,7 δισ. δολάρια.

Στην αίτηση για υπαγωγή στο άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, η εταιρεία με έδρα στο Μπρούκλιν ανέφερε τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις της που διαμορφώνονται από περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Fortress Credit Corp. κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εξασφαλισμένων πιστωτών, με απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 475 εκατ. δολαρίων.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά το «λουκέτο» στο δημοφιλές πρόγραμμα «Vice News Tonight». Είχαν προηγηθεί, δε, 100 απολύσεις αλλά και κλεισίματα θυγατρικών.

Η Vice εξασφάλισε επένδυση ύψους 450 εκατ. δολαρίων από την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία TPG το 2017, η οποία αποτίμησε την εταιρεία στα 5,7 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό ήταν εντυπωσιακό για μια νεοσύστατη εταιρεία μέσων ενημέρωσης, ειδικά ενώ τόσοι πολλοί από τους ομολόγους της στον κλάδο κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να καταγράψουν κέρδη. Άλλοι επενδυτές ήταν η Walt Disney Co. και η Fox Corp.

Η Vice στην κατάθεσή της  εκτιμά ότι έχει περισσότερους από 5.000 πιστωτές και ότι θα έχει στη διαθέσή της κεφάλαια για να διανείμει στους μη εξασφαλισμένους πιστωτές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ξεκινώντας ως εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης από το Μόντρεαλ πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, το Vice κέρδισε την ενδιαφέρον των νεαρών τηλεθεατών παγκοσμίως από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με βίντεο τύπου ντοκιμαντέρ που μερικές φορές αποκτούσαν viral χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη

«Καρφωμένα» σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκια της ΕΚΤ – Τα σενάρια για την πρώτη μείωση (γραφήματα)

Νικητής αλλά όχι πρόεδρος ο Eρντογάν – Δεύτερες κάλπες στην Τουρκία στις 28 Μαΐου

Mubadala: Αυτή είναι η νέα επένδυση του κολοσσού από το Αμπού Ντάμπι στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε τοΠρώτο ΘΕΜΑ