Έτοιμη να υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στο πτωχευτικό άρθρο είναι η Vice Media Group, η «μαμά» εταιρεία μιας σειράς δημοφιλών ιστοσελίδων, όπως το Vice και το Motherboard.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά το «λουκέτο» στο δημοφιλές πρόγραμμα «Vice News Tonight». Είχαν προηγηθεί, δε, ευρείες απολύσεις εργαζομένων αλλά και κλεισίματα θυγατρικών, όπως το BuzzFeed News.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η μιντιακή εταιρεία θα «γλιτώσει» τη χρεοκοπία, μόνο εφόσον υπάρξει εξαγορά από κάποιον άλλον όμιλο. Μάλιστα, όπως προστίθεται, ενδιαφέρον έχουν ήδη εκδηλώσει πέντε εταιρείες.

Εφόσον δεν υπάρξει η λύση της εξαγοράς, ωστόσο, η διοίκηση θα προχωρήσει τη διαδικασία της χρεοκοπίας, με την Fortress Investment Group, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή, να αποκτά το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του Vice.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα παραπάνω σενάρια, δήλωσε ότι «διοίκηση και μέτοχοι εστιάζουν στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης».

Μια πιθανή χρεοκοπία θα αποτελέσει ηχηρό πλήγμα για το σύνολο της βιομηχανίας, καθώς αρκετές εταιρείες media και τεχνολογίας έχουν αναγκαστεί να βάλουν «λουκέτο» εξαιτίας της αδύναμης διαφημιστικής αγοράς.

Το Vice θεωρούταν κάποτε μία από τις πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ψηφιακών μέσων, με την αξία του να υπολογίζεται το 2017 σε 5,7 δισ. δολάρια.

Ο μιντιακός όμιλος, ο οποίος ξεκίνησε το 1994 από ένα περιοδικό στο Μόντεαλ του Καναδά, ιδρύθηκε από τον Σέιν Σμιθ, τον Σουρούς Άλβι αλλά και τον Γκάβιν Μακίνες, ο οποίος είναι ιδρυτής της ακροδεξιάς πολιτικής οργάνωσης «Proud Boys».

Διαβάστε ακόμα

Τα exit polls της πρώτης κάλπης, τα πάρτι της Αράχωβας, η MIG και ο διαγωνισμός για τη Βουλιαγμένη

Μύκονος: Αν και ημιτελής, βίλα στην Άνω Μερά βγαίνει στο σφυρί με τιμή 1,2 εκατ. ευρώ! (pics)

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Σε «Συμπληγάδες» εκλογών ανάπτυξη και πλεονάσματα (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ