Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) της Κίνας σε αρνητικές από σταθερές, παρότι επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Κίνας στο “Α+” επικαλούμενος αυξημένους κινδύνους για τα δημόσια οικονομικά της χώρας αναφέροντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είναι πιθανό να συσσωρεύσει χρέος καθώς προσπαθεί να βγάλει την οικονομία από μια τάση επιβράδυνσης που οφείλεται στα στην αγορά ακινήτων.

Η αναθεώρηση της προοπτικής του κινεζικού χρέους αντανακλά τους αυξανόμενους κινδύνους που επιβαρύνουν τα δημόσιονομικά της Κίνας. Η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, εν μέσω της προσπάθειας του Πεκίνου να καταστήσει την ανάπτυξη λιγότερο εξαρτώμενη από την αγορά κατοικίας, θέτει τα δημόσια οικονομικά της χώρας σε κλοιό πίεσεων, δήλωσε την Τετάρτη η Fitch.

«Η δημοσιονομική της πολιτική είναι όλο και πιο πιθανό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει το χρέος σε μια σταθερά ανοδική τάση», αναφέρει το Bloomberg.

Ως απόρροια αυτών είναι η Η Κίνα να εκφράζει τη «λύπη» της για την ανακοίνωση της Fitch. «Είναι λυπηρό το ότι βλέπουμε τη Fitch να μειώνει την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Κίνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπάνες» έως και 60.000 ευρώ για τους αυθαίρετους της παραλίας

Αλλάζουν όλα στην εφορία με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων

Fly Over: Το μπλόκο του ΣτΕ και οι αβεβαιότητες του μεγάλου έργου  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ