Η σουηδική εταιρεία συλλογής χρέους Intrum AB είδε την πιστοληπτική της αξιολόγηση να μειώνεται κατά μία βαθμίδα στο CCC από τη Fitch Ratings, δεδομένου ότι υπάρχει «σημαντικά αυξημένη» πιθανότητα η επικείμενη αναχρηματοδότηση της εταιρείας να θεωρηθεί ως ανταλλαγή χρέους σε δυσχερή θέση.

Η «υψηλή μόχλευση της εταιρείας, η επί του παρόντος περιορισμένη πρόσβασή της στις αγορές δανειακών κεφαλαίων και η βραχυπρόθεσμη πίεση για την ολοκλήρωση των συζητήσεών της με τους πιστωτές» υπογραμμίζουν τους κινδύνους για τους κατόχους ομολόγων, ανέφερε η Fitch σε έκθεσή της.

Οι μετοχές έπεσαν έως και 5,8%  στις πρώτες συναλλαγές στη Στοκχόλμη.

Στις 14 Μαρτίου, η Intrum ανακοίνωσε ότι είχε διορίσει χρηματοοικονομικούς συμβούλους για την αντιμετώπιση της δομής του χρέους της, στέλνοντας τις μετοχές σε πτώση έως και 18% στις συναλλαγές της Στοκχόλμης. Η εταιρεία διαθέτει επαρκή ρευστότητα για να αποπληρώσει πλήρως την πλησιέστερη σημαντική λήξη του χρέους της, ένα ομόλογο ύψους 469 εκατ. ευρώ (503 εκατ. δολάρια) που λήγει στις 15 Ιουλίου, σημείωσε επίσης η Fitch.

Τα ομόλογα της Intrum που λήγουν τον Αύγουστο του 2025 διαπραγματεύονται σήμερα σε προβληματικά επίπεδα των 76,75 λεπτών του ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 61% φέτος, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 313 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: