Μία οργάνωση κατά της ρητορικής μίσους και μια ευρωπαϊκή ομάδα Εβραίων φοιτητών κινήθηκαν νομικά κατά της Twitter στη Γερμανία προκειμένου να εξαναγκάσουν την πλατφόρμα να αφαιρέσει αντισημιτικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, η HateAid και η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων Φοιτητών κατέθεσαν μήνυση κατά του Twitter ζητώντας από την πλατφόρμα να διευκρινίσει τις βασικές υποχρεώσεις της όσον αφορά τον έλεγχο εγκληματικού περιεχομένου.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Βερολίνου κάνει αναφορά σε έξι αντισημιτικές αναρτήσεις που δεν διαγράφηκαν παρά τις καταγγελίες. Σε μία περίπτωση, όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές, η αναφορά μιας ανάρτησης που αρνείται το Ολοκαύτωμα απορρίφθηκε ρητά. Στη Γερμανία, η άρνηση του ολοκαυτώματος είναι ποινικό αδίκημα.

Όλα τα παραδείγματα ρητορικής μίσους που αναφέρονται στην υπόθεση δημοσιεύτηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά δηλαδή την εξαγορά του γίγαντα των social media από τον Έλον Μασκ. Από τότε που ανέλαβε την εταιρεία, ο Μασκ έχει προχωρήσει σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: «Κάβα» έσοδα για παροχές μισό δισ. ευρώ και άνω για το 2023

Προς τρίμηνη παράταση το «καλάθι του νοικοκυριού» – Πρόστιμα σε 150 επιχειρήσεις για αισχροκέρδεια ως σήμερα

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια τα «ασημικά» του Δημήτρη Κοντομηνά