Στην αγορά ομολόγων στράφηκε η κωμόπολη του East Hampton της Νέας Υόρκης και αγαπημένος προορισμός των πλούσιων νεοϋορκέζων. Δεδομένης της μετα-πανδημικής νέας κανονικότητας της τηλεργασίας, η περιοχή η οποία συμπεριλαμβάνει τα Montauk και Amagansett στα οποία παραθερίζουν οι ζάμπλουτοι επενδυτές της Wall Street, έχει πια μετατραπεί σε βιώσιμη λύση μόνιμης κατοικίας μακριά από τον θόρυβο του «Μεγάλου Μήλου». 

Σημειωτέον πως, παρά την αντίδραση ορισμένων στελεχών της Wall Street, το ποσοστό των εργαζομένων στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης οι οποίοι εργάστηκαν από το γραφείο μειώθηκε στο 49,2% των προ-πανδημικών επιπέδων στα τέλη Ιουλίου.

Το East Hampton εξέδωσε ομόλογα αξιολόγησης ΑΑΑ, αξίας $42,2 εκατομμυρίων. Αν και μέρος των εσόδων από την πώληση των ομολόγων θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υπάρχοντος χρέους, το μεγαλύτερο ποσοστό θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην πόλη, την κατασκευή νέων γηπέδων, την ανακαίνιση του θεάτρου Montauk Playhouse και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της περιοχής, σύμφωνα με το στέλεχος του δημοτικού συμβουλίου Πίτερ Βαν Σκόγιοκ. 

«Πολλοί επισκέπτες αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων έρχονται όλο και νωρίτερα για διακοπές, ενώ πολλοί άλλοι μετακομίζουν εκεί μόνιμα», σημείωσε ο αναλυτής της Moody’s Investors Service Inc, Ντάγκλας Γκόλντμαχερ σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το East Hampton εισήλθε σε μία ιδιαίτερη λίστα αμερικανικών τουριστικών προορισμών οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε πώληση ομολόγων φέτος.

Η αντίστοιχη κίνηση της πόλης Bar Harbor του Μέιν αφορούσε ομόλογα αξίας $50 εκατ., ενώ το Newport Beach της Καλιφόρνια προχώρησε σε έκδοση ομολόγων ύψους $26,1 εκατ. και το Miami Beach της Φλόριντα εξέδωσε ομόλογα ύψους $97 εκατ. 

Το deal στο East Hampton πήγε αρκετά καλά, σύμφωνα με το στέλεχος της συμβουλευτικής Capital Markets Advisors, Άντονι Νας, ο οποίος χαρακτήρισε την πόλη έναν από τους «ευκολότερους πελάτες» του.

Ο Γκόλντμαχερ υπογράμμισε πως το East Hampton προχωρά σε έκδοση ομολόγων κάθε χρόνο, ενώ τόνισε πως η αύξηση των μόνιμων κατοίκων δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τον ρυθμό δανεισμού της πόλης. Παρ’ όλα αυτά, υπενθύμισε πως «εάν οι δρόμοι, για παράδειγμα, καταλήξουν να χρησιμοποιούνται περισσότερο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα για επισκευές».

Διαβάστε ακόμη:

Η ακρίβεια οδηγεί τους Έλληνες σε οδικούς προορισμούς και εναλλακτικά νησιά (πίνακες)

Η φιλοσοφία και τα έργα ενός μεγάλου Ελληνα αρχιτέκτονα

Γιατί το μενού του Scorpios στη Μύκονο μένει στη μνήμη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ