Ο Μάικλ Τζ. Ουίλσον, ένας από τους επιφυλακτικότερους (bearish) επενδυτές της Wall Street, υποστηρίζει πως η αλλαγή πολιτικής της Fed είναι πιθανή εν μέσω της μείωσης της προσφοράς χρήματος αλλά δεν πρόκειται να περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών όσον αφορά τη μείωση των εταιρικών εσόδων.

«Η ανάπτυξη του Μ2 βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο όπου ενδέχεται να δημιουργηθούν οικονομικά και χρηματοοικονομικά ατυχήματα», τόνισε ο Ουίλσον σε ανάλυσή του την περασμένη Κυριακή, προσθέτοντας πως «αν και η αλλαγή πολιτικής της Fed είναι πιθανή κάποια στιγμή, δεν πιστεύω πως θα επηρεάσει την πορεία των μετοχών», τόνισε ο Chief U.S. Equity Strategist και Chief Investment Officer της Morgan Stanley.

.

Ο Ουίλσον, ο οποίος είχε προβλέψει το φετινό sell off στις αγορές, τόνισε πως το ετήσιο ποσοστό προσφοράς χρήματος σε δολάρια στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ευρωζώνη και την Ιαπωνία έχει αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2015, όταν δημιουργήθηκε παγκόσμια κρίση στον τομέα των βιομηχανιών. Ο επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley υπογράμμισε πως η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αυτή δεν είναι βιώσιμη και «το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί από τη Fed μόνο εάν αυτή το επιλέξει».

Τέλος, ο Ουίλσον τόνισε πως «βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια μίας bear market. Η αγορά ενδέχεται να καταγράψει ένα σημαντικό, βραχυπρόθεσμο ράλι πριν εισέλθει και πάλι σε μία περίοδο sell off». Οι εκτιμήσεις του Ουίλσον όσον αφορά τον S&P 500 κυμαίνονται στις 3.000 – 3.400 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2023, πτώση της τάξης του 16%.

Διαβάστε ακόμα:

«Ξηλώνεται» το τέλος επιτηδεύματος – Ποιοι, πώς και από πότε θα απαλλαχθούν

Η 800άρα και… τα φάσκελα, οι φήμες για την Τράπεζα Πειραιώς, ο συλλέκτης ακινήτων Χόλτερμαν και η μάχη της Prada

Ενέργεια: Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με φόντο το πλαφόν και τη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα