Η Google ενισχύει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στην τελευταία έκδοση του Android, του πιο δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, την οποία παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Android 15 θα προσθέσει δυνατότητες για την αποτροπή κλοπών και την καλύτερη προστασία των χρηστών από απάτες και διάφορες άλλες επιθέσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα μιας συσκευής, δήλωσε η εταιρεία στο Google I/O στο Mountain View της Καλιφόρνια. Θα υπάρχει επίσης ένας νέος λεγόμενος «ιδιωτικός χώρος» για την ασφάλεια ευαίσθητων πληροφοριών και τρόποι για απομακρυσμένο κλείδωμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν τεθεί εκτός σύνδεσης.

Η ανταγωνίστρια Apple Inc. έχει καταστήσει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια του iPhone βασικό σημείο πώλησης, με στόχο να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των συσκευών με Android από την Google και συνεργάτες όπως η Samsung Electronics Co. Τώρα η Google φαίνεται να θέλει να κλείσει αυτό το χάσμα με ένα σύνολο αλλαγών και ενημερώσεων. Η Samsung, η οποία ανταγωνίζεται με την Apple για τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο, έχει επίσης σχεδιάσει μια σειρά από χαρακτηριστικά προστασίας των χρηστών υπό την επωνυμία Knox.

Παράλληλα με τη συζήτηση για την επόμενη έκδοση του Android, η οποία αναμένεται να φτάσει περίπου ταυτόχρονα με την τελευταία έκδοση των smartphones Pixel της Google, που συνήθως κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, η Google μίλησε για την ευρύτερη δυναμική του οικοσυστήματός της, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη 

Προς «ξεκλείδωμα» €15,7 δισ. από το «μαξιλάρι» των ταμειακών διαθεσίμων

Αναδρομικά: Νέος γύρος καταβολών – Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται στο τέλος Μαΐου (vid)

Σκέψεις για παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ