Στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs μείωσαν κατά πολύ τις συστάσεις overweight για το χρέος των ευρωπαϊκών τραπεζών, επικαλούμενοι έλλειψη σαφήνειας γύρω από την έκθεσή τους στην Credit Suisse αλλά και τις πιέσεις που δέχεται το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Τα ομόλογα και οι μετοχές της Credit Suisse κατέγραψαν «βουτιά» αυτή την εβδομάδα εν μέσω της κρίσης εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός. Το «σωσίβιο» των 54 δισ. δολαρίων που έλαβε από την ελβετική κεντρική τράπεζα δεν κατάφερε να αμβλύνει τις ανησυχίες των αγορών.

«Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να παράσχει στην Credit Suisse σημαντική και φθηνή ρευστότητα δεν κατάφερει να σταθεροποιήσει το επενδυτικό κλίμα. Έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία ως προς το μέλλον της τράπεζας, θεωρούμε ότι ευρύτερα ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος θα εξακολουθήσει να δέχεται πιέσεις και για αυτό επαναφέρουμε την ουδέτερη στάση μας για τις τράπεζες», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs, Λόφτι Καρούι.

Η UBS εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο εξαγοράς της Credit Suisse υπό τις επιταγές των ρυθμιστικών αρχών, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Είναι αβέβαιο εάν η συμφωνία θα καταλήξει σε επιτυχία. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν πολλές φορές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ξεχωριστά προκειμένου να εξετάσουν την ιδέα της συγχώνευσης.

Διαβάστε ακόμη

Τραπεζική κρίση: Πόσο «οχυρωμένες» είναι οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες

Η BlackRock διαψεύδει ότι σχεδιάζει ανταγωνιστική προσφορά για την Credit Suisse

PIMCO: Τι σηματοδοτεί η απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση στα επιτόκια – Τα πρώτα σενάρια για τον Μάιο