Η McKinsey ξεκινά την κατάργηση περίπου 360 θέσεων εργασίας, καθώς ο συμβουλευτικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβράδυνση της ζήτησης για τις υπηρεσίες του.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα σε όλον τον κόσμο, όπως ο σχεδιασμός, η διαχείριση δεδομένων, το cloud και το λογισμικό, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. Οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν περίπου το 3% των 12.000 υπαλλήλων που θεωρούνται ειδικοί ή έχουν τεχνική κατάρτιση και που εργάζονται παράλληλα με τους παραδοσιακούς συμβούλους της εταιρείας, δήλωσε μία από τις πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Επενδύουμε στην ανάπτυξη των ικανοτήτων που ταιριάζουν με τις προτεραιότητες των πελατών μας και προσαρμόζουμε το μέγεθός μας ανάλογα με την περίπτωση», δήλωσε εκπρόσωπος της McKinsey σε δήλωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. «Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ορισμένοι ρόλοι θα καταργηθούν».

Οι παραδοσιακοί σύμβουλοι δεν θα επηρεαστούν από τις απολύσεις, ανέφερε η πηγή. Η McKinsey έχει περισσότερους από 45.000 υπαλλήλους σε 130 πόλεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Αφού η εποχή της πανδημίας έδωσε ώθηση στην αύξηση των προσλήψεων σε ολόκληρο τον κλάδο, εταιρείες όπως η Ernst & Young και η PricewaterhouseCoopers αναγκάστηκαν προσφάτως να προχωρήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός πελατών εγκαταλείπει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Τον περασμένο μήνα, οι μετοχές της Accenture σημείωσαν πτώση μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι οι πελάτες της στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών απέσυραν τις δαπάνες τους για το λογισμικό της.

Η McKinsey πραγματοποίησε πέρυσι έσοδα ρεκόρ ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρόλα αυτά, η εταιρεία προειδοποίησε περίπου 3.000 συμβούλους της ότι η απόδοσή τους δεν ήταν ικανοποιητική και θα πρέπει να βελτιωθεί.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος από την Currys (pics)

«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για ενίσχυση έως 4.000 ευρώ σε σπίτια

Γερμανικός Τύπος: «Πώς η Ελλάδα καταπολεμά τη βία στα γήπεδα»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ