Μια θυγατρική εταιρεία της Rolex αγόρασε ένα κτήριο, το οποίο στεγάζει τη ναυαρχίδα της αντίπαλης μάρκας Omega, στον ακριβότερο εμπορικό δρόμο της Γενεύης. Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται για την πλέον πρόσφατη μάχη στον πόλεμο μεταξύ των κορυφαίων ελβετικών εταιρειών ρολογιών στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας.

Η Marconi Investment έδωσε 120 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (133 εκατομμύρια δολάρια) για το κτήριο στην Rue du Rhone, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο της Γενεύης.

Στους ενοικιαστές του ακινήτου περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο φυσικό κατάστημα της κορυφαίας μάρκας Omega της Swatch Group AG στην ελβετική πόλη, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tribune de Geneve, η οποία μετέδωσε πρώτη την είδηση.

Η συμφωνία για το ακίνητο υπογραμμίζει τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των εμπορικών σημάτων τόσο για τους πελάτες όσο και για τα τις καλύτερες τοποθεσίες των καταστημάτων.

Η Omega θα πληρώνει κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό για ενοίκια στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της και η Rolex θα έχει λόγο στον τρόπο συντήρησης και λειτουργίας του κτηρίου. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ένας νέος ιδιοκτήτης μπορεί πιο εύκολα να καταγγείλει μια υπάρχουσα μίσθωση, ανέφερε η Tribune de Geneve.

Εκπρόσωπος της Rolex δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό. Εκπρόσωπος της Swatch Group αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Rolex είναι η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα με πωλήσεις 9,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley. Η Omega είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία με πωλήσεις περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων φράγκων. Η Cartier της Richemont με έδρα τη Γενεύη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα ρολογιών.

Η Rolex, η οποία ελέγχεται από ένα ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Hans Wilsdorf, είναι σημαντική ιδιοκτήτρια ακινήτων στην πόλη της Γενεύης.

Ο όμιλος Swatch Group είναι επίσης σημαντικός επενδυτής σε ακίνητα. Ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αγόρασε ένα κτήριο στη New Bond Street του Λονδίνου, όπου στεγάζεται η μάρκα κοσμημάτων Harry Winston για περίπου 90 εκατομμύρια φράγκα.

Η Swatch έχει επίσης αγοράσει άλλα κτήρια στην Old Bond Street του Λονδίνου για περίπου 120 εκατομμύρια φράγκα, καθώς και ένα κατάστημα στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

Το 2014, η Swatch αγόρασε από την Credit Suisse ένα κατάστημα λιανικής πώλησης στην Bahnhofstrasse της Ζυρίχης, όπου στεγάζεται το κατάστημα πολυτελών ενδυμάτων Bongenie Grieder, έναντι αδιευκρίνιστης τιμής.

Το Bongenie Grieder, το οποίο ελέγχεται από την οικογένεια του προέδρου της Rolex Nicolas Brunschwig, θα μεταφέρει τη ναυαρχίδα του καταστήματος της Ζυρίχης σε νέα τοποθεσία το 2024.

Η Rolex τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την ελβετική εταιρεία λιανικής πώλησης πολυτελών ρολογιών Bucherer και τα 100 καταστήματά της σε όλον τον κόσμο. Η Bucherer πωλεί αρκετές μάρκες της Swatch Group σε ορισμένα από τα καταστήματά της, συμπεριλαμβανομένων των Longines, Tissot και Omega.

Διαβάστε ακόμη

Τα υψηλά επιτόκια «βαρίδι» για δανειολήπτες & επενδυτές – Από ποια «δεξαμενή» θα προκύψουν νέα NPLs

High-tech: Σε ποιες περιφέρειες της ΕΕ απασχολούνται περισσότερες γυναίκες – Ουραγός η Ελλάδα

Κέρδη – ρεκόρ για τη μετοχή της Siemens Energy, ράλι έως +17%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ