Σε συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη τσιπ επόμενης γενιάς κατέληξαν κορυφαίοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν οι δύο χώρες για τη διατήρηση της περιφερειακής οικονομικής τάξης.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα, στο Ντιτρόιτ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κοινή δήλωσή τους, θα δοθούν κίνητρα στα ερευνητικά κέντρα τσιπ των δύο χωρών, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη τεχνολογικών και ανθρώπινων πόρων.

Επίσης, θα συνεργαστούν για την επίλυση των γεωγραφικών συγκεντρώσεων της παραγωγής που υπονομεύουν την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας των ημιαγωγών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση αυτή γίνεται καθώς οι δεσμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έχουν επιδεινωθεί, με τις πολιτικές για τους ημιαγωγούς και τους ελέγχους των εξαγωγών να βρίσκονται μεταξύ των πιο σοβαρών ζητημάτων για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Αυτήν την εβδομάδα η Τζίνα Ραϊμόντο συναντήθηκε επίσης με τον Κινέζο ομόλογό της, με τον οποίο συμφώνησε να ενισχύσουν την επικοινωνία τους.

Διαβάστε ακόμη

Business Events Calendar: Το πρώτο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο στην Ελλάδα

Σεβνταλίνα Βασίλεβα: Σε μίνι hub αναβαθμίζει την Ελλάδα η Visa

Σενάριο για παράταση πληρωμής του φόρου εισοδήματος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ