Το Wegovy το διάσημο φάρμακο αδυνατίσματος της Novo Nordisk εξασφάλισε διευρυμένη έγκριση από τις ΗΠΑ και ως φάρμακο που μεώνει τους κινδύνους καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων είναι η πρώτη φορά που ένα φάρμακο για την απώλεια βάρους εγκρίνεται και για την πρόληψη απειλητικών για τη ζωή καρδιαγγειακών επεισοδίων. Το πρακτορείο αναφέρει ότι η διευρυμένη έγκριση μπορεί να συντελέσει ώστε να ενταχθεί πλέον το φάρμακο στη λίστα όσων καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Η διευρυμένη έγκριση του φαρμάκου βασίζεται σε μια μελέτη 17.600 ατόμων που υποστήριξε τη χρήση του Wegovy σε ασθενείς με παχυσαρκία και ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου. Λεπτομέρειες της μελέτης αποκαλύφθηκαν σε ιατρικό συνέδριο πέρυσι, όταν οι ειδικοί χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα ως “game-changing” (αλλάζουν το παιχνίδι).

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Wegovy εγκρίθηκε τώρα στις ΗΠΑ ως η πρώτη θεραπεία που βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται το βάρος τους και να μειώνουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνους», δήλωσε σε ξεχωριστή δήλωση ο Martin Holst Lange, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής ανάπτυξης στη Novo Nordisk.

Η μετοχή της Novo Nordisk στο αμερικανικό χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 2%, ενώ στο χρηματιστήριο της Δανίας έκλεισε με απώλειες 3,85%. Ωστόσο μέχρι και τη συνεδρίαση της Πέμπτης η μετοχή στη Wall Street έχει πραγματοποιήσει ράλι κατά 32% από τις αρχές του χρόνου, εκτοξεύοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 604 δισ. δολάρια, ποσό που την κατατάσσει στη 12 θέση στη λίστα των εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, ενώ στην 13η θέση βρίσκεται η Tesla.

Διαβάστε ακόμη 

Νέο ιστορικό υψηλό για το Bitcoin – Ξεπέρασε τις $70.000

«Little Athens» – Η νέα γειτονιά στο «The Ellinikon»: Πάνω από 1.100 σπίτια βγαίνουν σταδιακά στην αγορά

«Little Athens» – Η νέα γειτονιά στο «The Ellinikon»: Πάνω από 1.100 σπίτια βγαίνουν σταδιακά στην αγορά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ