Η JPMorgan ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον στρατηγό εν αποστρατεία Μαρκ Μίλεϊ, πρώην πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ως ανώτερο σύμβουλο.

Ο Μίλεϊ, ο οποίος πέρασε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στον αμερικανικό στρατό, θα συμβουλεύει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, τα ανώτερα στελέχη και τους πελάτες σχετικά με τους κινδύνους σε όλο τον κόσμο, ανέφερε με υπόμνημά του προς τους υπαλλήλους ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας Τζέιμι Ντίμον.

«Η καθοδήγησή του θα μας επιτρέψει να προβλέπουμε και να αξιολογούμε καλύτερα τα γεωπολιτικά ζητήματα – και άλλους κινδύνους και ευκαιρίες – που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιχείρησή μας και τις κοινότητες που εξυπηρετούμε», έγραψε ο Ντίμον.

Ο διορισμός του Μίλεϊ στη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αποτελεί τη νέα προσθήκη στη λίστα των πρώην στρατιωτικών, στελεχών του Λευκού Οίκου, διπλωματών, αξιωματούχων κυβερνοασφάλειας, ακόμη και κατασκόπων που επιστρατεύονται για να βοηθήσουν τη Wall Street να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες εντάσεις και άλλες αναδυόμενες απειλές, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε επιστολή του προς τους μετόχους πέρυσι, ο Ντίμον ανέφερε ότι ο πληθωρισμός και τα επιτόκια δεν τον ανησυχούν τόσο πολύ όσο οι πιθανές διεθνείς συγκρούσεις, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η διάδοση των πυρηνικών όπλων και οι διαταραχές της αγοράς.

«Δεν υπάρχει έλλειψη γεωπολιτικών προκλήσεων και ευκαιριών και ανυπομονώ να βοηθήσω την εταιρεία και τους πελάτες της να τις διαχειριστούν», ανέφερε ο Μίλεϊ σε ξεχωριστή δήλωση.

Διαβάστε ακόμη

Έσπασε τα κοντέρ ο τουρισμός: Και επίσημα στα €20,5 δισ. οι εισπράξεις το 2023

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Άλμα 11% στην Ευρώπη λόγω της αυξημένης ζήτησης (γράφημα)

Πόσα εκατομμύρια πωλήθηκε η βίλα του «Καβαλιέρε» στη Λαμπεντούζα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ