Μπορεί η σημερινή κατάρρευση του Bitcoin να «έκαψε» 500 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του κατά την περίοδο των ρεκόρ του όμως η Cathie Wood, μία από τις διασημότερες υποστηρίκτριές του (μαζί με τον Έλον Μάσκ της Tesla και τον Τζάκ Ντόρσευ της Twitter), όχι μόνο δεν χάνει την πίστη της στο κρυπτονόμισμα αλλά επιμένει και στις προβλέψεις της για την πορεία του.

Η επικεφαλής της Ark Investment Management σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Bitcoin θα φτάσει στα 500.000 δολάρια. Όπως είπε η ίδια, οι φόβοι για τον πληθωρισμό οδηγούν το sell -off στους ευμετάβλητους κλάδους του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα να πέφτει και το Bitcoin. Η τελευταία τιμή του κρυπτονομίσματος είναι κάτω από τα 38.000 δολάρια.

«Περνάμε μια περίοδο αναζήτησης και δοκιμάζουμε τα μοντέλα, αλλά ναι, η πρόβλεψή μας παραμένει υψηλή», είπε.

Παρόλο που ο Elon Musk οπισθοχώρησε όσον αφορά το Bitcoin επικαλούμενος τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξής του, η Wood είπε ότι όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενσωματωθούν στoυς τρόπους εξόρυξης του κρυπτονομίσματος, όπως αναμένει, «ο Elon θα επιστρέψει και θα είναι μέρος αυτού του οικοσυστήματος

Η ίδια εκτίμησε ότι η μεταβολή του Musk όσον αφορά τη θέση του για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κρυπτονομίσματος μπορεί να οφείλεται στη στάση θεσμικών επενδυτών όπως η BlackRock.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες οι Elon Musk, Cathie Wood και Jack Dorsey είχαν συμφωνήσει σε έκθεση η οποία υποστήριζε ότι η εξόρυξη των κρτυπτονομισμάτων κάνει… καλό στον πλανήτη καθώς ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα δίνει ώθηση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, είχαν προχωρήσει και στην εκτίμηση ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί και ένα δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποκλειστικά για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο παρά την εκτίμησή της για την μακροχρόνια ανοδική πορεία του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων η ίδια αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περισσότερες απώλειες πριν την ανάκαμψη.

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις φτάσει στα χαμηλά όταν μια αγορά λειτουργεί συναισθηματικά», είπε. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στη φάση της συνθηκολόγησης. Είναι εξαιρετική στιγμή για να προχωρήσει κανείς σε αγορές, ανεξάρτητα από το είδος των assets».

Παρότι τα funds που διαχειρίζεται έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα φέτος, με τη ναυαρχίδα των επιχειρήσεων της, την Ark Innovation ETF, να καταγράφει απώλειες άνω του 34% από τα υψηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου, όπως είπε η ίδια, η εταιρεία της δεν έχει καταγράψει εκροές κεφαλαίων.

«Ο κορωνοϊός ενεργοποίησε δυνάμεις στον τομέα της καινοτομίας που εμείς επενδύουμε και αυτή η κίνηση δεν έχει γυρισμό», είπε, και πρόσθεσε: «Στην τρέχουσα περίοδο το ρητό μας είναι: Εντάξει, γίνονται πωλήσεις. Στην καινοτομία γίνονται πωλήσεις. Παρεμπιπτόντως, όμως, η bull market είχε επεκταθεί».

Διαβάστε ακόμα:

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes

Μύκονος: Άνεμος… πλειστηριασμών στο Νησί των Ανέμων για βίλες και τουριστικά συγκροτήματα

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για επιδότηση ανέργων με 14.800 ευρώ