Αντιμέτωπος με μια κρίση που ο ίδιος βοήθησε να δημιουργηθεί, ο πρώην CEO της FTX , Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ, δίνει τη δική του πλευρά της ιστορίας μέσω Twitter.

Την Τετάρτη, επανήλθε δυναμικά με 18 νέα τουίτς σε ένα thread που ξεκίνησε ο ίδιος στις αρχές της εβδομάδας με τον τίτλο «Τι συνέβη» και με τον υπαινιγμό ότι θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Οι αναρτήσεις, που δημοσιεύονται σποραδικά, συνδυάζουν τη συγγνώμη για τις αποτυχίες του με την άποψή του για το τι  πήγε λάθος με τις εταιρείες που ίδρυσε και διηύθυνε.

Με μια… εκ των υστέρων σοφία, δήλωσε πως θα έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τα λεφτά των πελατών του, σκέφτηκε πόσο δύσκολο είναι να ρυθμιστεί η αγορά των cryptos και καυχιόταν πώς ήταν «στο εξώφυλλο κάθε περιοδικού» πριν από τη συντριβή του FTX.com.

«Eίχαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και ήμασταν υπερβολικά απρόσεκτοι», είπε.

Όπως αναφέρει σε ένα τουίτ του:

Πριν μερικές εβδομάδες, η FTX διαχειριζόταν όγκο 10 δισ. δολ. ημερησίως και δισεκατομμύρια σε μεταφορές χρημάτων.

Αλλά υπήρχε πάρα πολλή μόχλευση–περισσότερη από ό,τι κατάλαβα. Ο πανικός και το κραχ της αγοράς εξάντλησαν τη ρευστότητα.

Τι μπορώ λοιπόν να προσπαθήσω να κάνω; Ν αυξήσω τη ρευστότητα, να αποκαταστήσω τους πελάτες και να ξεκινήσω ξανά»

Δεν είναι σαφές εάν τα τουιταρίσματα του Μπανκμαν – Φράιντ, ο οποίος έχει απέναντί του τους πάντες που ζητούν απαντήσεις (από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έως τις ρυθμιστικές αρχές στις Μπαχάμες), θα βοηθήσουν ή θα εμποδίσουν τη νομική υπεράσπισή του.

Στο τελευταίο του τουίτ αναφέρει: «Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνετε — είναι “στην πραγματικότητα” να κάνετε καλό ή κακό, όχι απλώς “να μιλάτε” για το καλό ή “να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα ESG”. Τέλος πάντων — τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Και να κάνω ό,τι μπορώ για τους πελάτες της FTX».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς σκοπεύει να βοηθήσει τους πελάτες του κατεστραμμένου χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης με έδρα τις Μπαχάμες, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος.

Η αντίδραση στις αναρτήσεις του ήταν γρήγορη, με τη νέα διοίκηση του FTX να σπεύδει να κρατήσει τις αποστάσεις της από αυτόν. Η εταιρεία δημοσίευσε μια δήλωση που αποδίδεται στον πρώην εκκαθαριστή της Enron και νέο διευθύνοντα σύμβουλο της FTX Τζον Τζ. Ρέι που έγραφε: «Ο Μπάνκμαν Φράιντ δεν έχει πια ρόλο στην @FTX_Official, στην FTX US ή στην Alameda Research Ltd. και δεν μιλά για λογαριασμό τους.

«Θα έχετε άφθονο χρόνο για να το λύσετε αυτό στη φυλακή», απάντησε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος ήταν πιο γλαφυρός: «Ήσασταν απερίσκεπτος με τα κεφάλαια των πελατών»… Κάποιοι έχασαν τα πάντα. Δεν αξίζετε καμία συμπάθεια, είστε 30 χρονών. Ανήκετε στη φυλακή».

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε βιομηχανία – Πώς τα μπισκότα της έφθασαν στην άκρη του κόσμου (pics)

Haribo: Άνδρας παρέδωσε χαμένη επιταγή αξίας €4,6 εκατ. – Η ανταμοιβή του ήταν έξι πακέτα… ζελεδάκια

Τι θα κάνει την ΕΚΤ να πατήσει φρένο στην αύξηση των επιτοκίων