Δεν είναι «απίθανο» οι επενδυτές να πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις προσδοκίες τους για μείωση του κόστους δανεισμού το 2024, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κλάας Κνοτ.

«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές ήδη τιμολογούν μειώσεις επιτοκίων για το επόμενο έτος», δήλωσε ο Κνοτ σε ομιλία του στις Βρυξέλλες. «Αν πρέπει να αλλάξουν τις εκτιμήσεις τους, το οποίο δεν είναι απίθανο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες διορθώσεις», είπε.

Στην ταχύτερη εκστρατεία σύσφιξης στην ιστορία της, η ΕΚΤ αύξησε το επιτόκιο καταθέσεων στο 3,25%. Μόλις τα επιτόκια φθάσουν στο αποκορύφωμά τους, θα πρέπει να παραμείνουν εκεί για ένα «σημαντικό» χρονικό διάστημα, είχε πει ο Κνοτ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε επίσης ότι ο κρατικός δανεισμός, που αυξήθηκε ταχέως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα «σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια».

«Αυτό ισχύει για μεγάλα χρέη που πρέπει να μετατραπούν και να επανεπενδυθούν βραχυπρόθεσμα», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Αυξάνει τις τιμές στόχους σε Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank (γραφήματα)

Τα πρώτα γκάλοπ στο φως και το tv face control του ΠΑΣΟΚ, η επιστροφή Δ. Καλλιτσάντση, ο Σωκράτης στην αεροπορία και μια υπουργός στην Καρέλιας

Γιάννης Παράσχης (νέος πρόεδρος ΣΕΤΕ): Το 2023 θα ξεπεραστούν οι αφίξεις και τα έσοδα ρεκόρ του 2019 (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ