Τη δεύτερη πενταετή θητεία της ως επικεφαλής του ΔΝΤ κέρδισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, έπειτα από απόφαση που έλαβε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αρκετές συζητήσεις ανάμεσα στο Συμβούλιο και την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία ήταν η μοναδική υποψήφια για τη θέση.

Όπως ανέφερε το Ταμείο σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο επαίνεσε «την ισχυρή και ευέλικτη ηγεσία» της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας μαζί της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ανακοίνωση έγινε λίγο πριν από τις εαρινές συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες αντιπροσώπους, παρατηρητές και δημοσιογράφους από τις 190 χώρες μέλη του Ταμείου.

Επισημαίνεται δε ότι τώρα που είναι γνωστό ότι η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα θα παραμείνει στη θέση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, οι επισκέπτες μπορούν να επικεντρωθούν σε οικονομικά θέματα και όχι στις εσωτερικές λειτουργίες του ΔΝΤ.

Τον προηγούμενο μήνα η Βουλγάρα οικονομολόγος, η τρέχουσα θητεία της οποίας ξεκίνησε το 2019 και διαρκεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, έλαβε την υποστήριξη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη

Οργασμός επενδύσεων 1,5 δισ. ευρώ από τις ελληνικές φαρμακευτικές (pics)

Πατρίκ Μεντές: «Η ανάπτυξή μας στην Ελλάδα προτεραιότητα για την Accor» (pics)

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας βάζουν ψηλά τον πήχη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ