Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν οι ετήσιες πωλήσεις της Louis Vuitton, καθώς οι ευκατάστατοι πελάτες της έσπευσαν να αποκτήσουν διάφορα προϊόντα της, από δημιουργίες Christian Dior μέχρι κονιάκ Henessy, γεγονός που εξασφάλισε την ανάκαμψη του ομίλου από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

Όπως δήλωσε ο όμιλος, που έχει έδρα το Παρίσι, τον προηγούμενο χρόνο τα έσοδα ανήλθαν σε 64,2 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2019, προτού τα lockdown για τον κορωνοϊό κλείσουν τα καταστήματα και κρατήσουν τους καταναλωτές στο σπίτι.

Οι αναλυτές έκαναν εκτιμήσεις της τάξης των 62,2 δισ. ευρώ.

Οι οικονομικές επιδόσεις του κολοσσού ειδών πολυτελείας, του οποίου ηγείται ο Μπερνάρ Αρνό, αποτελεί παράδειγμα για την κατακόρυφη ανάκαμψη -μετά την κατακόρυφη πτώση- που βιώνει μεγάλο μέρος της βιομηχανίας, καθώς οι πλούσιοι πελάτες έσπευσαν ξανά στα ακριβά καταστήματα.

Παράλληλα, ο ρυθμός ανάκαμψης ενισχύθηκε από την ανάκαμψη των οικονομιών και την άνοδο στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

Ως ο κυρίαρχος προμηθευτής ειδών πολυτελείας, ο όμιλος LVMH έχει ωφεληθεί από τη μεγάλη γκάμα προϊόντων του, όπως τα sneaker Louis Vuitton αξίας 1.000 δολαρίων και τα δαχτυλίδια αρραβώνων Tiffany.

Στο δ’ τρίμηνο τα οργανικά έσοδα για είδη μόδας και τα δερμάτινα, που περιλαμβάνουν και τον οίκο Christian Dior, αυξήθηκαν κατά 28%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 16%.

Στον τομέα του Selective retailing, που περιλαμβάνει τα Sephora, τα αφορολόγητα είδη DFS, καθώς επίσης αρώματα και καλλυντικά, είναι τα μοναδικά τμήματα με πωλήσεις που δεν έχουν φτάσει ακόμη τα επίπεδα του 2019 -εν μέσω και της μειωμένης ροής τουριστιών από την Ασία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι εφοπλιστές δεν πουλάνε τα υπερήλικα πλοία τους για παλιοσίδερα

Ματιά στο παρελθόν: Η ρωσική εισβολή στην Κριμαία το 2014 και η αντίδραση των αγορών

ΗΠΑ: Πίνακας του Μποτιτσέλι πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι $45,41 εκατ. (pic)