Η FedEx σχεδιάζει να περικόψει έως και 2.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, η τελευταία κίνηση του γίγαντα της εταιρείας ταχυμεταφορών προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της και της συγκράτησης του κόστους.

Η εταιρεία ταχυμεταφορών σχεδιάζει να καταργήσει και να ενοποιήσει ρόλους σε όλες τις back-office και εμπορικές της δραστηριότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη. Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους πελάτες ή την υπηρεσία παράδοσης, δήλωσε η FedEx.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο θα αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση έως και 175 εκατομμύρια δολάρια, αρχής γενομένης από το οικονομικό έτος 2027, δήλωσε η FedEx. Η εταιρεία αναμένει κόστος προ φόρων έως και 375 εκατομμύρια δολάρια από αποζημιώσεις και συναφή έξοδα από τις απολύσεις.

Οι κινήσεις, οι οποίες υπόκεινται σε διαβουλεύσεις σε επίπεδο χώρας, έρχονται να προστεθούν στις σαρωτικές μειώσεις του εργατικού δυναμικού από πέρυσι, όταν δηλαδή η FedEx αποκάλυψε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των δικτύων παράδοσης και εξοικονόμησης δισεκατομμυρίων σε κόστος. Η εταιρεία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους αναγνώρισε ότι ο αριθμός των εργαζομένων είχε συρρικνωθεί κατά σχεδόν 22.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος μέσω της αποχώρησης και των περικοπών.

Οι μετοχές της FedEx είχαν μικρή μεταβολή προσυνεδριακά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Πρόωρη αποπληρωμή δανείων €8 δισ. σχεδιάζει η Ελλάδα

Nike: Έχασε τη μάχη με την Puma για το εμπορικό σήμα «Footware»

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ