Ο επενδυτής και προφήτης της κρίσης του 2008 Μάικλ Μπέρι πιστεύει ότι η κρίση που εξαπλώνεται μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank θα μπορούσε να επιλυθεί «πολύ γρήγορα».

«Δεν βλέπω κανέναν πραγματικό κίνδυνο εδώ», ανέφερε ο Μπέρι, ο οποίος προέβλεψε το κραχ της αγοράς ακινήτων το 2008 και ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσω της ταινίας του Άνταμ ΜακΚέι «The Big Short» (Το Μεγάλο Σορτάρισμα).

Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προστατεύσει τις καταθέσεις των πελατών της SVB έτσι ώστε να αποφύγει το γενικότερο bank run. Η κυβέρνηση Μπάιντεν τόνισε πως οι πελάτες της τράπεζας θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους στις 13 Μαρτίου, ενώ οι φορολογούμενοι δε θα επιβαρυνθούν από τις απώλειες της τράπεζας και τις αποφάσεις για την προστασία των καταθέσεων.

Τα σχόλια του Μπέρι έγιναν λίγες ώρες αφότου έγραψε στο Twitter ότι οι «Άνθρωποι γεμάτοι ύβρι και απληστία παίρνουν ανόητα ρίσκα». Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής «τυπώνουν χρήματα» για να διορθώσουν την κατάσταση.

Ο ιδρυτής της Scion Asset Management είναι γνωστός για τα προειδοποιητικά tweets του σχετικά με τις αγορές και την οικονομία. Ο Μπέρι προειδοποίησε προσφάτως ότι ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί και πάλι και έδωσε οδηγίες στους traders να «πουλήσουν» ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμη

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την «επόμενη ημέρα» της κατάρρευσης της SVB

Silicon Valley Bank: Χάθηκαν 465 δισ. δολ από τις τραπεζικές μετοχές σε δύο μέρες

Ο πρόεδρος της Credit Suisse «λέει αντίο» σε αμοιβή $1,6 εκατ. – «Ουσιώδεις αδυναμίες» στα οικονομικά της τράπεζας