Μπορεί η στάση bullish του μεγαλοεπενδυτή Μάικλ Μπέρι στη μετοχή της GameStop το 2019 να έστρωσε τον δρόμο για το ανοδικό ράλι της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών, σήμερα όμως, ο διάσημος διαχειριστής κεφαλαίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ασταμάτητο ανοδικό σερί.

«Αν έβαλα τη μετοχή στο σας, και τα πήγατε καλά, είμαι πραγματικά χαρούμενος για εσάς», ανέφερε σε tweet του ο Μπάρι, ο οποίος είχε προβλέψει την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 και έγινε ευρέως γνωστός από την ταινία του Άνταμ Μακ Κέι «το μεγάλο σορτάρισμα».

«Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πέρα από κάθε λογική – θα πρέπει να υπάρξουν νομικές και κανονιστικές επιπτώσεις. Αυτό είναι αφύσικο, τρελό και επικίνδυνο», σημείωσε ο επενδυτής.

Η επενδυτική εταιρεία του Μπέρι είχε μερίδιο 2,4% στην GameStop στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά σύμφωνα με τις κανονιστικές καταχωρήσεις που συνέταξε το Bloomberg, έχει πλέον αποσπαστεί.

Ο Μπέρι προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών ήδη από τα μέσα του 2019, όταν η εταιρεία του Scion Asset Management είχε αγοράσει ήδη μερίδιο 3,3% στην εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών.

Η άνοδος κατά 642% της μετοχής της GameStop από τις 12 Ιανουαρίου έχει «γοητεύσει» τη Wall Street, ενώ ένα tweet του Έλον Μασκ ήταν αρκετό για να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Το εντυπωσιακό ανοδικό σερί της μετοχής τράβηξε όμως και το ενδιαφέρον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία δέχεται αιτήματα για τη διεξαγωγή έρευνας.

Παρόλα αυτά, η προειδοποίηση του Μπέρι δεν έχει μέχρι στιγμής μειώσει τον ενθουσιασμό των επενδυτών, καθώς η μετοχή συνεχίζει σε rally mode.

Διαβάστε ακόμη: 

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Από Δευτέρα η εφαρμογή του μέτρου – Όλα τα SOS (vid)

Όμιλος Βανού: 100 χρόνια στην υπηρεσία της ναυτιλίας

Καταστήματα ΟΠΑΠ: Πώς τελικά θα ανοίξουν (vid)