«Καρπούς» τόσο για τους επενδυτές της Meta όσο και για τον ιδρυτή της Facebook έφεραν τα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους που εφάρμοσε προσφάτως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη οι επενδυτές έδωσαν ώθηση στη μετοχή της Meta η οποία εκτινάχθηκε 23% και ο ίδιος είδε την περιουσία του σε μία ημέρα να αυξάνεται κατά 12,4 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην περιουσία από τον Μάιο του 2012 όταν το Facebook εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Μετά τα κέρδη αυτά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβηκε στην 16η θέση της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη από την 22η θέση μόλις μία νωρίτερα. Παραμένει βέβαια μακριά από την 3η θέση στην οποία είχε σκαρφαλώσει τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η περιουσία του είχε φτάσει στα 136 δισ. δολάρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά το άλμα του 23% την Πέμπτη, η μετοχή παραμένει κατά 51% χαμηλότερα σε σχέση με την καλύτερη επίδοσή της τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Πέμπτη ήταν γενικά μία καλή ημέρα για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Οι Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, είδαν την περιουσία τουςνα αυξάνεται κατά τουλάχιστον 4 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Ακριβή στα δάνεια, φθηνή στις καταθέσεις – Η θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη των επιτοκίων (πίνακες)

Οι προβλέψεις του Μαξίμου και ο «κλώνος», η Οδύσσεια και η αρχηγάρα, ο Κόκκαλης και η «Κλουκίνας» ενώ ο Ηλιόπουλος… μπουκάρει στη MIG

Γιώργος Γλου: Το νέο σφυρί για τη βίλα στην Καστέλα και το «θρίλερ» με την τιμή (pics)