Περίπου $4 δισεκατομμύρια stablecoin USD Coin ρευστοποιήθηκαν σε διάστημα τριών ημερών μετά την τραπεζική κρίση που προκλήθηκε στις ΗΠΑ, δεδομένων των κλυδωνισμών στην εκδότρια εταιρεία Circle Internet Financial Ltd. 

Η Circle ανακοίνωσε πως έχει ρευστοποιήσει USDC αξίας $3,8 δισ. ενώ εξέδωσε stablecoins αξίας $800 εκατομμυρίων, ξεκαθαρίζοντας πως οι ρευστοποιήσεις έχουν τελειώσει.

Τα stablecoins όπως το USDC υποτίθεται πως έχουν σταθερή αξία την οποία εξασφαλίζουν assets όπως μετρητά και ομόλογα. Το συγκεκριμένο stablecoin μειώθηκε υπό της αναλογίας 1/1 με το δολάριο, όταν έγινε γνωστό πως $3,3 δισεκατομμύρια εκ των αποθεμάτων που το υποστηρίζουν ήταν καταθεμένα στην Silicon Valley Bank.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν τονίσει επανειλημμένα πως οι καταθέτες θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ενώ η Circle έχει δεσμευτεί να καλύψει οποιεσδήποτε απώλειες καταθέσεων, κάτι το οποίο ενίσχυσε εκ νέου το USDC στην αναλογία 1 προς 1 με το δολάριο.

Σημειωτέον πως, οι τράπεζες Silicon Valley Bank και Signature Bank οι οποίες κατέρρευσαν αυτό τον μήνα προσέφεραν 24ωρη υποστήριξη τραπεζικών υπηρεσιών σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Η κατάρρευσή τους ανάγκασε πολλές εταιρείες crypto να στραφούν σε εναλλακτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η εταιρεία υπογράμμισε, επίσης, πως συνεργάζεται, πια, με μία νέα τράπεζα τόσο για εγχώριες όσο και διεθνείς συναλλαγές, ενώ θα επαναφέρει τις υπηρεσίες της το συντομότερο δυνατόν.

Ο συνολικός αριθμός stablecoin USDC τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά έχουν μειωθεί στα 5,9 δισεκατομμύρια από τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της DefiLlama. Την ίδια περίοδο, η προσφορά του ανταγωνιστικού stablecoin, Tether USDT έχει αυξηθεί κατά 2,5 δισεκατομμύρια tokens, μετατρέποντάς το στο μεγαλύτερο stablecoin του κόσμου. 

Διαβάστε ακόμα

Επιφυλακτικό το κλίμα στη Wall Street – Νέα βουτιά για τη μετοχή της First Republic

Goldman Sachs: Τι προβλέπει τώρα για την πορεία των αγορών – Πώς επιδρά η τραπεζική κριση

Νέα πτώση για τη μετοχή της Credit Suisse – Βουτιά άνω του 10% (upd)