Με τον πιο αδύναμο ρυθμό της τελευταίας τριετίας «έτρεξε» η αύξηση στα έσοδα του κολοσσού των τροφίμων Nestle, με τους καταναλωτές να αντιδρούν στις υψηλότερες τιμές της εταιρείας που παράγει τις τροφές για κατοικίδια ζώα Purina αλλά και τον καφέ Nespresso.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% σε οργανική βάση το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη, οριακά κάτω προβλέψεις των αναλυτών. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή μείωση, καθώς οι καταναλωτές είναι διστακτικοί απέναντι στις υψηλότερες τιμές.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, η Nestle Health Science, η οποία υποτίθεται ότι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, ήταν μία από τις επιχειρήσεις με τις χειρότερες επιδόσεις και η εταιρεία καθυστέρησε να ανακοινώσει τους στόχους της για το 2025 για τη μονάδα αυτή κατά έξι μήνες. Τα έσοδα από τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής μειώθηκαν έπειτα από μια εμπλοκή  στις ΗΠΑ. Οι περιορισμοί δυναμικότητας επιβάρυναν τις πωλήσεις του εμφιαλωμένου νερού Perrier και η αγορά των ΗΠΑ ήταν προβληματική για τον κολοσσό.

Η αύξηση των πωλήσεων είναι η πιο αργή από το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους, όπως το Wegovy, δεν είχαν αντίκτυπο στις πωλήσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Σνάιντερ στους δημοσιογράφους. Οι μετοχές της Nestle έχουν υποχωρήσει κατά 3,2% τον τελευταίο μήνα, εν μέρει λόγω ανησυχιών  ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν φάρμακα όπως το Wegovy μπορεί να καταναλώνουν λιγότερο φαγητό.

Η Nestle επανέλαβε την πρόβλεψή της για οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 7% έως 8% φέτος. Ο Σνάιντερ δήλωσε τον Ιούλιο ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι στο ανώτερο άκρο αυτού του εύρους.

Η Nestle έκλεισε προσωρινά ένα εργοστάσιο στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες σχετικά με το ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις στην επιχείρηση».

Η παρασκευάστια εταιρεία της σοκολάτας KitKat στοχεύει σε μονοψήφια οργανική αύξηση των πωλήσεων και λειτουργικό περιθώριο κέρδους 18% για τη Nestle Health Science.

Ο Σνάιντερ δήλωσε ότι η Nestle επωφελείται από την περικοπή του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της και δαπανά περισσότερα για το μάρκετινγκ για τις μάρκες που έχουν πωλήσεις που υπερβαίνουν το 1 δισ. ελβετικά φράγκα (1,1 δισ. δολάρια).

Το μικτό περιθώριο κέρδους της Nestle συνεχίζει να ανακάμπτει, δήλωσε ο Σνάιντερ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να προχωρήσει στην κατάργηση 542 θέσεων εργασίας και να τερματίσει τις δραστηριότητες παραγωγής και έρευνας βρεφικών τροφών στο Wyeth της Ιρλανδίας. Η ζήτηση υποχωρήσει από την επιβράδυνση του ρυθμού γεννήσεων στην Κίνα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι καλύτερο να επαναφέρουμε την ισορροπία με την προσφορά μας», δήλωσε ο Σνάιντερ.

Διαβάστε ακόμη

Εξωδικαστικός: «Δια νόμου» δεκτές οι ρυθμίσεις για ευάλωτους οφειλέτες

Γερμανία: Ποντάρει στο υδρογόνο για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο λόγω χαλάρωσης των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ