Πρόκειται για την πιο χρεωμένη εταιρεία στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων, με υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο  λόγος για την κινεζική Evergrande που εδώ και μήνες καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αποφύγει μια επικείμενη χρεοκοπία με ολέθριες συνέπειες.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο πρόεδρος του κολοσσού, Χου Τζιαγίν, και έπειτα από τη σύσταση των κινεζικών αρχών να αξιοποιήσει μέρος της προσωπικής του περιουσίας συμβάλλοντας στην αποπληρωμή των χρεών της εταιρείας, αποφάσισε να πουλήσει ορισμένα από τα πιο πολυτελή περιουσιακά στοιχεία που είχε στην κυριότητά του. «Βγάζει στο σφυρί» από γιοτ μέχρι … πίνακες. 

Στο μεταξύ, η Evergrande πασχίζει να καλύψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τις πληρωμές ομολόγων. Για τον λόγο αυτό, προχωρά στην πώληση των μετοχών που διαθέτει στην εταιρεία παραγωγής ταινιών και streaming, HengTen Networks. Πιο αναλυτικά, ο κινεζικός κολοσσός στην προσπάθειά του, να αντλήσει κεφάλαια, θα μεταβιβάσει περίπου 1,66 δισεκατομμύρια μετοχές από την HengTen στην Allied Resources Investment Holdings έναντι μόλις 1,28 δολαρίων Χονγκ Κονγκ η κάθε μία. Η αξία της εν λόγω συμφωνίας ανέρχεται στα 2,13 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (273 εκατ. δολάρια).

Ο Λι Σάο Γιου είναι ο ιδιοκτήτης της Allied Resources Investment Holdings Ltd. Έπειτα από την ανακοίνωση της πώλησης των μετοχών, ο Λι κατάφερε να συγκεντρώσει κέρδη τα οποία αγγίζουν τα 582 εκατομμύρια δολαρίων. Η μετοχή της HengTen έκτοτε κατέγραψε ράλι σχεδόν 140%. Ήταν η τρίτη πιο ενεργά διαπραγματεύσιμη μετοχή στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, με τζίρο που ξεπέρασε τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ από το μεσημέρι. Αυτό αποτιμά την αξία της στα 6,67 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ. Αντίθετα, η Evergrande έχασε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον απόηχο της πώλησης των μετοχών στην Allied Resources Investment Holdings Ltd.

Διαβάστε ακόμα:

Η τέλεια καταιγίδα χτυπά ξανά τις αγορές – Τι προβλέπουν τώρα οι αναλυτές

Προαστιακός: «Ξεπαγώνει» η επέκτασή του προς Λαύριο και Ραφήνα

Ξενοδόχοι: Ζητούν παράταση από τον Γεωργιάδη για την ολοκλήρωση των επενδυτικών τους πλάνων