Ο συνιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία η οποία εκτιμάται στα $169,8 δισ., σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, παρά τις πρόσφατες απώλειες ύψους $8,6 δισ. την περασμένη Δευτέρα. Συνολικά, ο Μασκ έχει απολέσει $100,5 δισ. της περιουσίας του φέτος, αρνητικό ρεκόρ για τον δείκτη. Σημειωτέον πως το 2020 η περιουσία του Μασκ άγγιξε τα $340 δισ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Μασκ αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του αλλά αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων. Από τη στρατηγική «zero Covid» στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, Κίνα, μέχρι την ανάκληση 300.000 οχημάτων λόγω προβλημάτων στα φώτα τους, η Tesla πλήττεται παράλληλα από τις καθυστερήσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις πρώτων υλών.

Η αξία της μετοχής της Tesla κατέγραψε πτώση της τάξης του 6,8% στα $167,87 το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, αρνητικό χαμηλό από το Νοέμβριο του 2020. Η μετοχή της έχει καταγράψει συνολική μείωση της τάξης του 52% φέτος, σε σχέση με το μέσο όρο του Nasdaq στο 29%.

Ο 51χρονος Μασκ βρίσκεται ακόμη περιδινισμένος στην περίπλοκη κατάσταση της διαχείρισης και αναδιάρθρωσης του Twitter το οποίο εξαγόρασε πρόσφατα για $44 δισ. Η εταιρεία έχει χάσει το 60% του ανθρώπινου δυναμικού της λόγω πολλαπλών γύρων απολύσεων αλλά και παραιτήσεων. Πολλοί επενδυτές, πια, αναρωτιούνται αν ο δισεκατομμυριούχος έχει αναλάβει υπερβολικά καθήκοντα και απλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τόσες πολλές επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Crypto: 200.000 Έλληνες «έπαιξαν» και… κάηκαν

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): «Στα 5 ισχυρότερα τουριστικά brands παγκοσμίως η Ελλάδα – Στοίχημα τώρα να διατηρηθούμε στην κορυφή»

Μύλοι Αλλατίνη: Σε νέο πλειστηριασμό το 50% του ακινήτου – «Παρών» από τον Όμιλο Φάις (pics)