Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων μνήμης στον κόσμο, έχει γίνει δισεκατομμυριούχος χάρη στην αναμενόμενη μεγάλη ζήτηση για το νέο iPhone της Apple Inc.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) σημείωσαν άνοδο κατά 27% τον περασμένο χρόνο, ανεβάζοντας την προσωπική περιουσία του ιδρυτή και προέδρου της, Μόρις Τσανγκ σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Ο Τσανγκ, 86 ετών, κατέχει το 0,5% της επιχείρησης απευθείας και μέσω της οικογένειάς του, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση που έγινε το Μάιο του 2017 στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Η ραγδαία αυξανόμενη αποτίμηση, τροφοδοτείται από την αισιοδοξία για αύξηση των εσόδων από την επερχόμενη κυκλοφορία του iPhone καθώς και τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες ότι τα αυτοκίνητα, οι υπολογιστές υψηλών επιδόσεων και το «Διαδίκτυο των πραγμάτων» (δηλαδή των διασυνδεδεμένων συσκευών) θα αποτελέσουν νέο μοχλό ανάπτυξης για τους επεξεργαστές τους, σύμφωνα με τον Ράντι Άμπραμς, αναλυτή μετοχών με έδρα την Ταϊπέι στην Credit Suisse Group AG.

Η Ελίζαμπεθ Σαν, εκπρόσωπος της TSMC, αρνήθηκε να σχολιάσει την καθαρή θέση του Τσανγκ.