Η παραγωγή αργού του OPEC παρέμεινε σταθερή τον περασμένο μήνα, αφήνοντας τις τελευταίες περικοπές του οργανισμού ημιτελείς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο OPEC άντλησε 26,81 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, περίπου 50.000 ημερησίως λιγότερα από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Μικρές αυξήσεις από τη Λιβύη και το Ιράκ αντισταθμίστηκαν από μειώσεις στο Ιράν και τη Νιγηρία.

Ως αποτέλεσμα, οι περιορισμοί της προσφοράς που συμφωνήθηκαν από τον OPEC+ στις αρχές του έτους για την αποτροπή πλεονάσματος παραμένουν ακόμη ανολοκλήρωτοι. Το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να αντλούν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια την ημέρα πάνω από τα συμφωνηθέντα όρια.

Παρ’ όλα αυτά, οι περιορισμοί της παραγωγής από άλλα μέλη της συμμαχίας -όπως η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Αλγερία– έχουν συμβάλει στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε ένα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον, ενισχύοντας τα έσοδα των μελών της.

Η μεγαλύτερη μεταβολή τον περασμένο μήνα σημειώθηκε στη Λιβύη, η οποία αύξησε την παραγωγή κατά 60.000 βαρέλια ημερησίως σε 1,19 εκατ. ημερησίως, ενώ αποκατέστησε την παραγωγή που σταμάτησε νωρίτερα φέτος, λόγω διαδηλώσεων στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό της πεδίο.

Διαβάστε ακόμη

Χτίζει «άμυνες» αλλά και… παροχές η κυβέρνηση

AEGEAN: Περισσότερες θέσεις και δρομολόγια το 2024 – Ποιους προορισμούς ενισχύει φέτος

Φωτοβολταϊκά: Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για τα 400άρια σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ